Jubler etter scoring mot Györ 11.9.2021

Semifinalistene i sluttspillet er klare

Vipers har valgt Molde som sin motstander i semifinalen. Storhamar og Sola er det andre finaleparet.

Det blir mange kamper mellom Vipers og Molde i den kommende perioden. Lagene møtes i NM-finalen 14. mai, og skal i tillegg spille minimum to kamper mot hverandre i semifinalen i sluttspillet.

Mens Vipers og Storhamar tok seg videre til semifinalene etter to seire i kvartfinalene, endte de to andre kvartfinalene med en seier til hvert lag. Dermed måtte Byåsen og Molde, og Sola og Fana ut i en tredje kamp for å kåre en vinner.

Det var lenge jevnt i kampen mellom Byåsen og Molde, men moldenserne dro ifra de siste ti minuttene og vant til slutt 25-21.

Kampen mellom Sola og Fana ble derimot en skikkelig neglebiter. Lagene var helt likt etter ordinær tid, og var fremdeles like langt da det gjenstod sekunder av den andre ekstraomgangen. Da fikk Solas Camilla Herrem et fint utspill på kanten, og kunne sette seiersmålet for de gule og sorte. Kampen endte 33-32.

Dermed er Vipers, Storhamar, Molde og Sola klare for semifinalene i sluttspillet for kvinner. Semifinalene spilles 11. og 18./19. mai.

Se kampoppsettet for semifinalene og resultatene fra kvartfinalene her

Play-off i REMA 1000-ligaen for kvinner

Jentene fra Larvik kunne slippe jubelen løs etter seier 29-26 over Tertnes søndag kveld. Med sine fem poeng, er de to poeng foran både Aker og Tertnes, og Tertnes kan ikke gå forbi. Dermed er Larvik sikret en plass i eliteserien neste sesong.

Hvilket lag som slår følge med Larvik i REMA 1000-ligaen, blir avgjort innen 16. mai. Aker spiller mot Larvik onsdag 11. mai, før de møter Tertnes den 16.

Se resultatene fra play-off i REMA 1000-ligaen for kvinner

Play-off i REMA 1000-ligaen for menn

Kristiansand Topphåndball tapte kveldens kamp mot Haslum og endte sist i play off-en. De møter Viking Håndball i kvalifiseringskamp om den siste plassen i neste års REMA 1000-liga. Det betyr at Haslum og Fjellhammer spiller på øverste nivå også i neste sesong.