Atle Gudmestad kunne løfte trofeet foran jublende lagkamerater. (Skjermbilde fra Viaplay)

Nærbø er vinnere av EHF European Cup!

Som det femte norske laget som vinner en europacup, tar Nærbø med seg trofeet hjem til Jæren etter 27-26-seier.

Med fullsatte tribuner og mye lyd møttes Nærbø og rumenske Baia Mare til det andre finaleoppgjøret. Før dagens kamp hadde Nærbø et forsprang på fire mål da de vant 29-25 i den første finalekampen. Men de blåkledde hadde likevel en jobb foran seg da Baia Mare var ubeseiret på hjemmebane i European Cup.

Førsteomgang var preget av to dominerende keepere på hver sin banehalvdel. Til tross for at begge lag kom til gode sjanser opptil flere ganger, kom ikke kampens første mål før fem minutter ut i kampen. Da satte Tord Haugseng inn 1-0 til Nærbø. Like etter satte Baia Mares Stefan Vujovic inn 1-1.

Nærbø slet med å score, til tross for at de kom til gode sjanser. Baia Mares keeper stod meget godt, og reddet flere 100 prosent-sjanser. Baia Mare fikk best start på omgangen, og etter ti minutter ledet de 3-1. Men så begynte hjemmelaget å rote bort baller, noe Nærbø var flinke til å utnytte. Med tre kontringer og en scoring i etablert angrep, stod stillingen 3-5 til de blåkledde. Nærbø var inne i en god periode også defensivt, og Vegard Bakken Øien reddet flere skudd.

Baia Mare hadde god flyt i ankomsten sin, og reduserte, men Nærbø fortsatte å beholde ledelsen. Etter 20 minutter stod stillingen 8-5 til bortelaget. Baia Mare fikk muligheten til å redusere på straffe, men nok en gang reddet Bakken Øien. Fremover løste Nærbø det godt, og med fire minutter igjen på klokka satte Tord Haugseng inn 11-7 fra straffemerket. De fortsatte det gode spillet, og til tross for noen mål imot, gikk de til pause med en tremålsledelse og 10-13 på stillingstavla.

Tord Aksnes Lode scorte i siste sekund, og ga dermed Nærbø en tremålsledelse inn til pause.

Baia Mare scorer andreomgangens første mål, men lagene følger hverandre tett de første minuttene. Det er høy fart i begge ender av banen, og fem minutter ut i omgangen var stillingen 14-16. Nærbø spiller seg til gode sjanser, og setter ballen forbi den rumenske keeperen. Jærbuene fortsatte å løpe, og da Svensgård kontret var de foran med fire mål med stillingen 15-19.

Nærbø beveget seg så inn i en litt svakere periode, og lot Baia Mare styre mye av spillet. Hjemmelaget reduserte stadig, og stillingen stod 18-19. Det var høy tenning på banen, noe som resulterte i et nesten-slagsmål og to 2-minuttere på hvert lag. I perioden de spilte fem mot fem, spilte lagene jevnt. Halvveis i omgangen hadde likevel Nærbø en tomålsledelse. Men Baia Mare hadde god rytme og spilte godt, og for første gang på lenge stod det uavgjort med 22-22.

De blåkledde kom igjen inn i en god periode, og det tok ikke mange minutter før de var tilbake i ledelsen. De fortsatte å øke ledelsen ytterligere, og det er ikke lenger mye Baia Mare kan gjøre. Nærbø stod godt i forsvar den siste perioden, og hadde god kontroll ut kampen.

Stillingen ble til slutt 26-27 til Nærbø, og vant dermed finaleoppgjøret 56-51 sammenlagt. Med det er de vinnere av European Cup. Vi gratulerer!