Tord Aksel Lode og Nærbø viste styrke mot Baia Mare.

Seier i det første finaleoppgjøret

Det ble noen spennende perioder, men Nærbø var best og vant 29-25 over Baia Mare i første finalekamp i E-Cup.

For første gang spiller Nærbø finale i EHF European Cup. Det er også første gang siden 2007 at finalen i denne turneringen spilles i Norge. Finalen avgjøres over to oppgjør, og den første kampen ble spilt i DNB Arena i Stavanger.

Nærbø tok i mot rumenske Baia Mare i finalens første oppgjør. Hjemmelaget fikk en god start på kampen, og kom foran med 3-1 etter fem minutter. Få minutter senere økte Nærbø ledelsen til 5-2.

Rett før halvspilt omgang ledet jærbuene med fire mål, men etter en timeout kom Baia Mare ut med et nytt gir. Gjestene reduserte ledelsen og utlignet til 8-8 på få minutter.

Det satt ikke helt i angrep for jærbuene, og etter 19 minutter av førsteomgangen kom Baia Mare for første gang foran Nærbø med 10-9. Noen scoringstomme minutter fulgte, før Nærbø utlignet og det igjen var uavgjort i DNB Arena.

Fem minutter før pause kom Nærbø foran med ett mål. Hjemmelaget kjempet godt de siste minuttene og økte ledelsen. Omgangens siste mål kom fra Nærbø som økte til en tremålsledelse. Det stod 15-12 da lagene gikk til pause.

I andre omgang fortsatte Nærbø der de slapp, og økte fra ledelsen til 17-13 etter tre min. Baia Mare reduserte ledelsen til tre og deretter to. Nærbø ga seg ikke, og kom igjen foran med fire etter tolv minutter spill i den andre omgangen.

Like før halvspilt omgang fikk Nærbø sin første utvisning i finalen. I det første angrepet fra Baia Mare snappet Tord Aksnes Lode ballen og kontret inn 23-18 for Nærbø. I det neste briljerte Vegard Bakken Øien med en kjemperedning, og de holdt gjestene uten scoring i undertallsperioden.

Ti minutter før kampslutt kom Baia Mare bak med tre mål igjen, men Nærbø hadde en god flyt og økte ledelsen til 28-24 med bare tre minutter igjen. Firemålsledelsen holdt helt inn til kampslutt, og det endte med seier 29-25 på hjemmebane for Nærbø.

Nærbø tar med seg firemålsledelsen når returoppgjøret spilles i Romania lørdag 28. mai kl. 15.00.