Emilie Hovden
Emilie Hovden ble Storhamars beste spiller med sine 12 mål.

Storhamar ute av European League

Viborg ble hakket for sterke, og håpet om en semifinale i Europaligaen glapp for Storhamar som tapte 37-38.

I dag var det duket for returoppgjøret i kvartfinalen i European League mellom Storhamar og Viborg. Forrige kamp endte 31-33 i favør danskene, så Storhamar var nødt til å vinne dagens kamp med bedre målforskjell for å ta seg videre til semifinalene.

Det var hjemmelaget som fikk best start på kampen. De var effektive i ankomsten sin og gikk fort opp i en 2-0-ledelse. Betina Riegelhuth satte Storhamars to første mål, og dermed fulgte lagene hverandre tett de første spilleminuttene. Etter fem minutter stod stillingen 3-3.

Da det var spilt drøye åtte minutter sendte Anniken Obaidli de gulkledde opp i en tomålsledelse. Viborg hentet stadig inn de små ledelsene Storhamar opparbeidet seg, men Storhamar så hakket sterkere ut. Etter 12 minutter satte Emilie Hovden sitt fjerde mål, og Viborgs trener så seg nødt til å ta en timeout på stillingen 7-10.

Førsteomgang var preget av høy fart og mange mål, og i perioden etter timeouten slet Viborg med å løse det i forsvar. Dette utnyttet Storhamar som økte ledelsen ytterligere da Ane Høgseth fikk ballen på linja og satte inn 13-9 halvveis i omgangen. Hjemmelaget fikk etter hvert spilt seg inn i kampen igjen da de stod bedre offensivt og fikk et par reduseringer. De spiste sakte, men sikkert inn ledelsen, og etter 25 minutter spilt var de kun ett mål bak Storhamar med 16-17 på stillingstavla. Viborg fikk flyten tilbake i spillet sitt og gjorde det vanskelig for Storhamar å dra noe særlig ifra. Til pause stod det 19-21.

Storhamar startet andreomgangen i angrep og hadde dermed mulighet til å komme opp i en tremålsledelse. Dessverre gikk skuddet til Maja Jakobsen i stolpen. Lagene fortsatte å følge hverandre tett, men da Riegelhuth banker inn et mål i det 35. minuttet, er Storhamar igjen i ledelsen med tre mål og stillingen 24-21.

Storhamar klarte likevel ikke å få helt kontroll på Viborg. Kristina Jørgensen fikk skyte mye fritt, og idet klokken bikker elleve minutter satte hun inn sitt syvende mål og utlignet til 26-26. På andre siden av banen gikk det heller ikke like glatt. De gulkledde slet litt med angrepsspillet og hadde vansker med å komme til gode avslutninger. Viborg hadde marginene litt mer på sin side, og spilte seg til ledelse for første gang siden tidlig i kampen. Etter 46 minutter spilt stod stillingen 30-29 til hjemmelaget.

Kenneth Gabrielsen tok timeout, men jentene slet likevel med å løse det i forsvar. Det ble store rom til de danske jentene. Til tross for det, fortsatte dem å score i angrep. Etter et kontringsmål av Emilie Hovden og hennes 12. scoring, tok Storhamar tilbake ledelsen. Lagene fulgte hverandre tett, og på dette tidspunktet kunne Storhamar ta seg videre til semifinale med tomålsseier fordi de hadde scoret flere bortemål enn Viborg. Derfor var håper fortsatt der. Men det blir dessverre litt mye rot i de siste minuttene fra Storhamars side.

Med 2,5 minutt igjen på klokka stod stillingen 36-36, og Storhamar måtte altså vinne med to mål. Maja Jakobsen setter inn det 37. målet, men når Kristina Jørgensen scorer i neste angrep er det igjen likt. Dessverre bommet de gulkledde i neste angrep, og det ble derfor vanskelig å skulle ta seg videre. Kampen endte til slutt 38-37 til danske Viborg, som nå er klare for semifinaler i European League.