Anniken Obaidli
Anniken Obaidli spilte en god kamp og ble toppscorer med 10 mål.

Storhamar med knepent tap i første kvartfinale

Etter en nervepirrende avslutning stakk Viborg av med seieren i det første kvartfinaleoppgjøret.

I en fullstappet Boligpartner Arena tok Storhamar imot Viborg for den første av to kvartfinaler i European League.

Moa Høgdahl satte den første ballen mellom stengene for bortelaget. Anniken Obaidli svarte for de gulkledde i neste angrep, og det stod 1-1 etter ett minutt spilt av kampen. Det var en tempofylt start på kampen og lagene fulgte hverandre tett de første minuttene. Etter fem minutter spilt hadde Storhamar gått opp i ledelsen på stillingen 4-3. Storhamar var eminente i angrepspillet sitt, og to minutter senere hadde de opparbeidet seg en tremålsledelse på stillingen 7-4. Den danske treneren så seg nødt til å legge ned timeoutkortet tidlig i omgangen.

Viborg hevet spillet sitt de neste minuttene, og da omgangen var halvspilt var det kun ett mål som skilte lagene, på stillingen 10-9. To minutter senere utlignet bortelaget, og begge lag hadde satt ti baller mellom stengene. Etter to raske kontringsmål fra det danske laget, var det Storhamartrener Kenneth Gabrielsen sin tur til å legge ned timeoutkortet.

Like etter timeouten satte Anniken Obaidli Storhamars første mål på seks minutter og hjemmelaget var kun målet bak, på stillingen 11-12. Storhamar hadde problemer med å stoppe tempofylte Viborg, og med ni minutter igjen av omgangen, gikk bortelaget opp i en tremålsledelse.

Den siste delen av omgangen var det Storhmar som spilte best. Anniken Obaidli utlignet med tre minutter igjen av omgangen. Stillingen var da 16-16. Storhamar kunne gå til pause med en ettmålsledelse etter at Sara Rønningen satte ballen i mål fem sekunder før dommerne blåste. Måltavla viste da 19-18.

Anniken Obaidli sendte Storhamar i en tomålsledelse i første angrep i andreomgang. Viborg fikk en god start på omgangen og hadde utlignet etter tre minutter spilt. Det var jevnt også i denne omgangen, og da den var halvspilt hadde Storhamar igjen skaffet seg en ettmålsledelse på stillingen 25-24.

Viborg traff best de neste minuttene og med ti minutter igjen av kampen var det bortelaget som var to mål foran. Sofie Ege Grønlund stod fantastisk mellom stengene og holdt Storhamar inne i kampen. Det ble spennende i avslutningsminuttene da Jeanett Kristiansen utlignet for de gulkledde med seks minutter igjen på klokka.

Etter to raske scoringer fra bortelaget, la Gabrielsen ned timeoutkortet for siste gang. Hjemmelaget øynet fortsatt håpet om seier med tre minutter igjen av kampen. Stillingen var da 30-32.

Da skuddet fra Betina Rigelhuth gikk i stolpen like etter timeouten, så det tøft ut for Storhamar. Grønlund holdt spenning i kampen med en viktig redning sekunder senere. Med ett minutt igjen på klokka reduserte Anniken Obaidli til 31-32 og ga hjemmepublikummet håp om uavgjort. Viborg satte ballen i mål i neste angrep og avgjorde kampen med 20 sekunder igjen. Oppgjøret endte 31-33.

Med tomålstap i første oppgjør har Storhamar fortsatt gode sjanser for avansement til semifinale. Returkampen spilles søndag 3. April kl 14.00 og kan følges på Viaplay og Viasat 4.