Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kristina S. Novak
Kristian Novak endte som banens beste og Norges toppscorer med 9 mål.
Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Norge ubeseiret gjennom EHF Euro Cup

Norge viste styrken i bredden i andre omgang, med en 32-27 seier i siste kamp av turneringen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

EHF Euro Cup spilles samtidig som de andre nasjonene spiller kvalifisering til EM. Norge er allerede klar som regjerende europamester, og deltar dermed i turneringen sammen med arrangørlandene Montenegro, Nord-Makedonia og Slovenia. Turneringen fungerer som et kamptilbud for lagene som fra før er kvalifisert til mesterskapet.

Emilie Hegh Arntzen var den eneste virkelige veteranen i kamptroppen etter at et dusin spillere fikk fri, så det var mange ferske langslagsspillere og mulige håpefulle debutanter med mot Nord-Makedonia. Dette ble den andre kampen hvor Arntzen leder laget som kaptein.

Håndballjentene jubler
Norge hadde vunnet alle sine 5 kamper tidligere i denne turneringen, samtidig som Nord-Makedonia hadde tapt alle sine. På torsdag vant Norge 24-18 i Nord-Makedonia. 
Foto: Fredrik Varfjell/NTB

Det Nord-Makedonske laget har slitt med å kvalifisere seg til mesterskap, og har ikke vært med siden EM i Serbia i 2012. Nå skal de endelig være med igjen som arrangør i november.  

Det ble ikke helt den starten Norge hadde håpet på, og førsteomgangen ble noe lik kampen på torsdag. Omgangen ble preget av tekniske feil og jentene ble i mange tilfeller reddet av en god Rikke Granlund i det norske målet, som endte på 7 redninger, mot Nord-Makedonias ene redning.

En kamp som ikke handlet om død og liv resultatmessig, men likevel en stor mulighet for de yngre jentene som har lyst til å slå seg inn. Norge virket litt bundet i det man vant ballen, i en kamp de skulle sette tempoet. Men det var store forventninger knyttet til hvordan landslaget skulle svare på prestasjonen i andre omgang. Det var en litt frustrert Thorir Hergeirsson som sto på sidelinjen. Norge stilte selvfølgelig med et lag som ikke var vant med å spille sammen tidligere.

En av lysglimtene fra førsteomgang var det strålende innhoppet til Thale Rushtfeldt Deila, som gjorde veldig mye riktig.

I andre omgang var det en annen debutant fra denne uken som virkelig fikk skinne. Kristina Novak endte på 9 mål på bare 10 skudd. En spiller som virkelig fikk vise seg fram etter at hun hadde 0 mål på 4 forsøk på torsdag. Denne gangen ble hun kåret til banens beste spiller.

Norge endte dermed på 6 seire av 6 mulige, og ble vinneren av EHF Euro Cup. Arrangør Nord-Makedonia endte på like mange tap. En slurvete førsteomgang ble etterfulgt av lavere skuldre og en sterk prestasjon i andre halvdel. Norge avslutter dermed med stil en turnering som har ført til gode opplevelser for mange nye spillere og debutanter som har fått kjent på hvordan det er å være med på en slik landslagssamling.

Norges kamper endte dermed slik:

07.10 Norge – Slovenia (Nadderud Arena, Norge) 29-17
10.10 Slovenia – Norge (Arena Stožice, Slovenia) 21-26

02.03 Montenegro – Norge (Bemax Arena, Montenegro) 27-32
05.03 Norge – Montenegro (Jotron Arena Larvik, Norge) 40-23

21.04 Nord-Makedonia – Norge (Skopje, Nord-Makedonia) 18-24
24.04 Norge – Nord-Makedonia (Nadderud Arena, Norge) 32-27

EHF Euro Cup
Norge – Nord-Makedonia 32-27 (14-14) 

Nadderud Arena

Norges toppscorer: Kristina Novak, 9

Nord-Makedonias toppscorer: Sanja Dabevska, 5
Utvisninger: Norge: 4x2 min – Nord-Makedonia: 3x2 min 

Se full kamprapport her.