Drammen Håndballklubb DHK
August Baskår Pedersen ble Drammens toppscorer med åtte mål.

Drammen til semifinale i European Cup

Etter en jevn kamp var det Drammen som kunne juble for semifinale etter kveldens seier mot HSC Suhr Aarau.

Drammen gikk videre til semifinale i European Cup etter seier i begge kvartfinalene mot sveitsiske Aarau. Sammenlagt vant de 64 – 61.

Etter å ha vunnet med to mål på hjemmebane i første oppgjør, hadde Drammen et godt utgangspunkt for avansement i European Cup før kveldens kamp.

Det var det sveitsiske hjemmelaget som åpnet scoringskontoen halvannet minutt etter at dommerne blåste i gang kampen. Minuttet senere hadde Drammen også satt sin første ball mellom stengene.

Aarau var tøffe og hardtarbeidende i forsvar og Drammen måtte kjempe for å komme til gode sjanser. Hjemmelagets målvakt fikk også en god start på kampen og hindret flere av Drammens sjanser i å ende med mål. Et ivrig Drammenforsvar og unøyaktighet fra det sveitsiske laget hindret Aarau i å dra ifra, og etter seks minutter hadde lagene kun satt to baller hver mellom stengene.

Etter hvert ble det større fart på angrepsspillet og drøyt to minutter senere viste måltavla 5-4. Målshowet viste seg å være kortvarig, for da omgangen var halvspilt var stillingen bare 5-5. Det norske laget viste styrke bakover i banen og presset Aarau til feil, likevel slet de fremover på banen og ingen av lagene klarte å skaffe seg noen betydelig ledelse.

Med drøyt åtte minutter igjen av omgangen gikk Drammen opp i ledelsen for første gang i kampen, på stillingen 7-8. Bortelaget ble belønnet for godt forsvarsspill og presset motstanderne til å gjøre feil. Da det var fem minutter igjen av omgangen, doblet Drammen ledelsen sin, og stillingen var 8-10. Aarau svarte umiddelbart, men Hermann Vildalen sendte Drammen igjen opp i en tomålsledelse med et lekkert trickskudd.

Den siste delen av omgangen satte lagene opp tempo noen gir, og etter noen målrike minutter kunne lagene gå i garderoben på stillingen 13-14.

Drammen fortsatte å jobbe godt i forsvar da andreomgangen ble satt i gang, og presset Aarau til feil i sitt første angrep. Det norske laget hadde tempo fremover og scoret flere raske mål de første minuttene. Treneren til Aarau så seg nødt til å ta en timeout før fire minutter var spilt. Stillingen var da 15-18.

Aarau gikk over til å spille med syv utespillere fremover for å løse det gode forsvaret fra Drammen. Hjemmelaget kom til gode sjanser, men godt keeperspill fra Andre Kristensen frustrerte de sveitsiske spillerne. Drammen opprettholdt det gode offensive spillet sitt og Aarau hadde problemer med å tette ledelsen. Etter 13 minutter spilt av omgangen hadde Drammen gått opp i en firemålsledelse på stillingen 19-23.

Like etter våknet Aarau til. Hjemmepublikummet kunne heie frem spillerne sine som var dyktige i begge ender av banen. Da omgangen var halvspilt var Aarau kun målet bak Drammen. Et drøyt minutt senere kunne det sveitsiske laget sette det utlignende målet til stor jubel i hallen.

Det var jevnt de neste minuttene og med elleve minutter igjen på klokka tok Drammen timeout. Det var tydelig at den korte praten ble brukt godt. Drammen satte ballen i mål i første angrep etter pustepausen. Bortelaget leverte godt i forsvaret og kunne sette ballen i åpent mål to ganger etter å ha presset Aarau til tekniske feil. Med ni minutter igjen av kampen var Drammen tre mål foran, på stillingen 25-28.

Det var tydelig at hjemmelaget ikke hadde gitt opp håpet om semifinale. De sveitsiske spillerne kjempet for hver eneste ball og var kontringsvillige da de erobret den. Likevel fikk de det ikke helt til å stemme og Drammen var disiplinerte i sitt spill. Med under fem minutter igjen gjorde Sander Heieren en viktig redning på stillingen 27-30 og det så vanskelig ut for avansement for hjemmelaget.

Aarau satte ballen i mål med fire minutter igjen og gikk ut i et offensivt forsvar i håp om å stjele ballen. Drammen utnyttet de store rommene og satte ballen i mål. Da det var et minutt igjen tok Drammen timeout på stillingen 30-32. Like etter satte Oskar Olafssen spikeren i kista da han økte til en tremålsledelse. Selv om hjemmelaget scoret to ganger til, var det Drammen som kunne strekke armene i været for semifinale da dommerne blåste for siste gang. Kampen endte 32-33.

I semifinalen møtes Drammen og Nærbø til to kamper som spilles 23. og 30. april. I den andre semifinalen er svenske Alingsås HK og rumenske CS Minaur Baia Mare. Finalene er fastsatt til 21. og 28. mai.