Pocket Valley

Herman Vildalen
Hermann Vildalen ble Drammens toppscorer med åtte mål i kampen mot Aarau. Her fra en tidligere kamp.

Drammen ett steg nærmere semifinale

Det ble jevnt i første oppgjøret i kvartfinalen i European Cup, men Drammen stakk av med seieren 31-29.

Over to runder skal kvartfinalene i European Cup avgjøres. Drammen møter det sveitsiske laget HSC Suhr Aarau.

I det første oppgjøret om semifinaleplass ble det en jevn start i Drammenshallen. Aarau satte kampens første mål, men Drammen kom like bak. Hjemmelaget kom ikke målet foran, og ble jagende ett mål bak i første halvdel av omgangen.

Etter halvspilt omgang lå Drammen bak 8-9. Ti minutter før pause kom Aarau foran med tre mål og deretter fire. Drammen fikk minsket rommet med ett mål, men det ble en tremålsledelse til Aarau til pause. Det stod 14-17 da lagene gikk i garderoben.

Drammen satte i gang andreomgang med høyt tempo og tok raskt igjen to mål av ledelsen til Aarau. Åtte minutter ut i omgangen utlignet hjemmelaget og det stod 19-19 i Drammenshallen.

Et par minutter senere kom Drammen for første gang foran med 20-19. Aarau ga seg ikke og kom foran igjen med ett, da tok Kristian Kjelling timeout.

Ut fra timeouten hadde Drammen igjen høyt tempo, og med gode målvakter kom de igjen opp i ledelsen med 23-22. Like etter økte de igjen til en tomålsledelse, men det sveitsiske laget kjempet til nok en utligning.

Ti minutter før kampslutt lå drammenserne foran med ett mål, og det ble jevnt også i siste del av kampen. Lagene veksler på ledelsen, og med fem minutter igjen av omgangen lå igjen Aarau foran  med 28-27.

I overtall satte Drammen to scoringer i åpent mål og kom igjen foran med ett mål og holdt på den ledelsen da det stod ett minutt igjen.

Drammens siste grep ga scoring, og de lå foran med to mål med et halv minutt igjen. Aarau fikk ikke hentet inn ledelsen og kampen endte med seier til Drammen 31-29.

Returoppgjøret spilles søndag 3.april klokken 16:00 i Sveits. Sammenlagtvinneren etter de to oppgjørene vil gå videre til semifinaler i European Cup.