Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stine Bredal Oftedal
Stine Bredal Oftedal scoret seks mål i kampen mot Montenegro og ble kåret til banens beste.
Foto: Annika Byrde/NTB

Nok en storseier for Håndballjentene

De norske Håndballjentene storspilte i Jotron Arena og vant til slutt 40-23 mot Montenegro i EHF EURO Cup.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som regjerende europamestere er de norske Håndballjentene forhåndskvalifisert til EM i november i år, og slipper dermed å spille EM-kvalifisering. I stedet deltar de i EHF EURO Cup mot de tre arrangørlandene; Montenegro, Nord-Makedonia og Slovenia. I oktober spilte Håndballjentene to kamper mot Slovenia. Norge vant begge. Nå i mars er det Montenegro som står på motsatt banehalvdel. I det første oppgjøret vant Norge 32-27 over Montenegro

Nora Mørk startet det hele med Norges og kampens første mål. Det ble en jevn start på kampen, og Montenegro hang godt på. Like over ti minutter inn i omgangen fikk Norge for første gang en tomålsledelse, men bare fem minutter etter hadde Håndballjentene økt til en firemålsledelse. Det stod 10-6 like etter halvspilt omgang.

De norske jentene fortsatte å øke ledelsen utover i første omgang, og de ledet 15-9 med fem minutter igjen til pause. Denne ledelsen på seks mål holdt de norske jentene, og omgangen ble avsluttet med en fin variant hvor Emilie Hegh Arntzen sendte ballen til en flyvende Henny Reistad som satte 17-11 før lagene gikk til pause.

20220305-Henny-Reistad.jpg
Henny Reistad spilte sin kamp nummer 50 for Norge i kveld. Hun scoret seks mål i oppgjøre mot Montenegro. 

Stine Bredal Oftedal satte i gang andreomgangen med scoring til 18-11, men verken Oftedal eller Norge ga seg der. Etter åtte minutter hadde de norske jentene økt ledelsen til tolv mål og stillingen 25-13, hvor Oftedal stod for fire av de åtte scoringene.

Like før halvspilt omgang hadde de norske jentene igjen økt ledelsen, denne gangen til 30-15. Håndballjentene storspilte i andre omgang og ga ikke Montenegro muligheten til å nærme seg, blant annet med Silje Solberg i mål som stoppet det hun kunne av sjanser.

Utover i omgangen fortsatte de norske jentene å øke ledelsen det ble totalt 40 mål for de norske jentene. Alle fikk prøvd seg på mål og nesten alle fikk ballen i nettet flere ganger. Kampen endte med seier 40-23 til håndballjentene.

Landslagstrener Thorir Heirgeirsson hadde dette å si om kampen til TV 2. 

– Jeg er mest forøyd med at vi skyter bedre på sjansene våre enn i onsdagens kamp, det var også målet vårt å øke effektiviteten i dag, spesielt på nærskudd. Angrepsmessig var det mye bra, og målvaktene var solide, sier han. 

– Forsvarsspillet er litt opp og ned. Det var veldig godt forsvar i begynnelsen av andre omgang, men slipper oss ned etterhvert, legger Heirgeirsson til. 

Etter kveldens seier har Norge allerede vunnet EHF EURO Cup, selv med to kamper igjen. De to kampene spilles i april mot Nord-Makedonia. Det første oppgjøret spilles i Skopje i Nord-Makedonia torsdag 21.april klokken 19:30. Returoppgjøret spilles i Nadderud Arena lørdag 24.april klokken 16:00. Etter disse to kampene er ferdigspilt er EHF EURO Cup over. Foreløpig leder Norge cupen, og har åtte av åtte mulige poeng. 

Flere av de norske stjernene tar sommerferie etter denne kampen og vil ikke spille de to resterende kampene i cupen.

Kampfakta
Norge - Montenegro 40-23 (17-11)
EHF EURO Cup
Jotron Arena, Larvik
Toppscorer Norge: Stine Bredal Oftedal og Henny Reistad - 6 mål
Toppscorer Montenegro: Tatjana Brnovic - 8 mål 
Utvisninger: Norge 2x2 minutter, Montenegro 1x2 minutter
 
Se full kamprapport her.
Les mer fra EHF EURO Cup her.