Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Marie Skurtveit Davidsen og Maren Aardahl
Marie Davidsen (t.v.) debuterte med stil for Norge i kveld. Her sammen med Maren Aardahl (t.h.).
Foto: Nikola Krstic / NTB

Seier over Montenegro i EHF EURO Cup

Selv om det ble en kamp uten de store toppene, smaker alltid seier best. Norge vant komfortabelt onsdag kveld.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som regjerende europamestere er de norske Håndballjentene forhåndskvalifisert til EM i desember i år, og slipper dermed å spille EM-kvalifisering. I stedet deltar de i EHF EURO Cup mot de tre arrangørlandene; Montenegro, Nord-Makedonia og Slovenia. I oktober spilte Håndballjentene to kamper mot Slovenia. Norge vant begge. Nå i mars er det Monenegro som står på motsatt banehalvdel. De to siste kampene mot Nord-Makedonia spilles i slutten av april.

Med to spillere i stallen nominert som verdens beste kvinnelige håndballspiller, Kari Brattset Dale og Stine Bredal Oftedal, hadde vi kanskje ventet en mer "pangstart" for Norge sin del. For på bortebane var det vanskelig å definere noen vinner de første tretti minuttene. Lagene fulgte hverandre tett. Montenegro gjorde mange tekniske feil, men presset samtidig Norge flatt når de var i angrep - og satte mange mål fra bak i banen.

20220203 Kari Brattset Dale.jpg

Kari Brattset Dale ble Norges toppscorer med åtte mål. Foto: Nikola Krstic / NTB

Kanskje bar Norge litt preg av at det var lenge siden de hadde spilt sammen. Jentene virket i alle fall tidvis mer opptatt av å sette systemene enn å jakte mål.

Til pause var Norge foran med ett, og stillingen 16-15.

Den andre omgangen startet, om enn noe haltende, litt bedre for de norske jentene. Selv om det ble mange skuddbom og montenegrinske redninger, kom Norge til gode sjanser.

Etter omtrent tre firedeler spill begynte sifrene endelig å tale i favør Norge. Norge var foran med seks mål blant annet takket være målvakten Marie Davidsen, eneste norske spiller i kampen mot Montenegro som ikke var med på VM-gullet i Spania i 2021, som gjorde redninger på skudd både fra 9 og 7 meter.

Selv om klasseforskjellen som burde vært der ikke var til stede, og selv om kampen på på sett og vis virket som en treningskamp, endte det hele med en komfortabel femmåls-seier og stillingen 32-27 til Norge. Dessuten fikk noen av de mindre rutinerte spillerene på laget spille på seg selvtillit og vist seg frem for landslagssjefen. 

Norge og Montenegro møtes til ny duell allerede 5. mars klokken 16:45. Kampen spilles i Jotun Arena i Larvik.

Kampfakta
Montenegro - Norge 27-32 (15-16)
EHF EURO Cup
Bemax Arena, Montenegro
2000 tilskuere

Toppscorer Montenegro
Jovanka Radicevic med 9 mål

Toppscorer Norge
Kari Brattset Dale med 8 mål

Utvisninger
Montenegro 2x2 minutter, Norge 1x2 minutter

Fullstendig kamprapport finnes her.