Anniken Obaidli
Anniken Obaildli spilte en god kamp og ble Storhamars toppscorer med 6 mål. Bildet er tatt fra en tidligere kamp.

Storhamar seiret i European League!

Etter en sterk avslutning beseiret Storhamar russiske Handball Club Lada på hjemmebane.

Etter å ha tapt sin første kamp mot Magura Cisnadie var det duket for Storhamars andre kamp i Europaligaen. Denne gangen tok de imot russiske Handball Club Lada.

Det var det russiske bortelaget som kom best i gang med førsteomgangen, og etter seks minutter hadde de gått opp i en tremålsledelse på stillingen 1-4. Storhamar kom ikke betydelig nærmere første del av omgangen og lå tre mål bak også da omgangen var halvspilt.

Da Jeanette Kristiansen reduserte til stillingen 6-8 etter 16 minutter spilt, valgte den russiske treneren og legge ned timeout-kortet. Det gikk raskt begge veier etter timeouten og to minutter senere var stillingen 8-10. Med ti minutter igjen av omgangen tok Storhamar over initiativet. Etter 21 minutter kontret Kristin Venn inn utligningsmålet og snaue minuttet senere gikk de gulkledde opp i ledelsen for første gang i kampen.

Da det var drøyt fire minutter igjen av omgangen fikk Storhamar sin andre utvisning på kort tid. Likevel stod de godt i begge ender av banen og økte ledelsen sin i undertallet og med tre minutter igjen av omgangen hadde Storhamar en ledelse på tre mål. Storhamar fortsatte å storspille frem til pause og stillingen var 18-13 da lagene gikk i garderoben.

Lada startet sterkes i andreomgang. Etter syv minutter spilt hadde det russiske laget redusert Storhamars ledelse, og det var kun to mål som skilte lagene. Mot et offensivt forsvar og en god målvakt mellom stengene slet Storhamar tidvis med å sette ballen i mål. Da omgangen var halvspilt var Storhamar kun ett mål foran på stillingen 23-22.

Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, men først 23 minutter ut i omgangen klarte Lada å utligne. Samtidig fikk Storhamar en utvisning. Likevel satte de ballen i mål i neste angrep og da var det Lada sin tur til å sette en spiller på benken etter behandlingen av målscorer Ane Høgseth.

Med fem minutter igjen på klokka var Storhamar målet foran, men også i denne omgangen viste Storhamar at de var sterkest i sluttminuttene. Da Lada fikk flere utvisninger på kort tid, utnyttet Storhamar overtallet og satte ballen i mål med to spillere mer på banen.

Med tre minutter igjen på klokka satte Emilie Hovden inn sitt femte mål og stillingen var 32-29. Da Betina Riegelhuth satte et straffekast sikkert i mål med et minutt igjen av kampen, var seieren sikker. Lada satte ingen baller mellom stengene de siste minuttene og Storhamar vant til slutt kampen 34-29.