Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Maja Jakobsen scoret 7 mål i lørdagens kamp mot Magura Cisnadie. Bildet er tatt fra en tidligere kamp.
Maja Jakobsen scoret 7 mål i lørdagens kamp mot Magura Cisnadie. Bildet er tatt fra en tidligere kamp.
Foto: Stian Bye Høgsveen

Tap for Storhamar i European League

Det ble tap 27-33 for Storhamar i årets første European League-kamp mot Magura Cisnadie.

Storhamar tok seg videre fra kvalifiseringen til European League, og lørdag var det duket for første kamp i gruppespillet. Storhamar spiller i gruppe C sammen med Magura Cisnadie, Handball Club Lada og Herning-Ikast Handbold. Lørdag kveld var det Magura Cisnadie som stod på motsatt banehalvdel.

Det var hjemmelaget som kom best i gang i Cisnadie. 13 minutter inn i kampen var stillingen 7-4 til hjemmelaget, etter at Jeanett Kristiansen satte Storhamars fjerde skudd i mål. Kristiansen gjorde comeback etter 15 måneder i onsdagens REMA 1000-liga-kamp mot Sola, hvor hun gjorde en god figur. Guro Nestaker kom inn på banen etter halvspilt første omgang, og banket ballen i mål kort tid etter.

Ti minutter før pause hadde Storhamar redusert ledelsen til 10-8, og Magura Cisnadie så seg nødt til å ta en time-out. Time-outen så ut til å hjelpe, og hjemmelaget gikk opp i en 13-8-ledelse etter 24 minutter. Magura Cisnadie-spiller Marina Dmitrovic storspilte for hjemmelaget, og satt hele syv baller i mål i første omgang. Storhamar hentet seg inn mot slutten, og lagene gikk til pause med stillingen 16-13.

20211112-Emilie-Hovden-Foto-Stian-Bye-Høgsveen.jpg

Storhamar spilte bra i perioder, men det holdt ikke helt for de gulkledde. Bildet er tatt fra en tidligere kamp. Foto: Stian Bye Høgsveen.

Også i andre omgang var det hjemmelaget som var i føringen. Guro Nestaker startet omgangen bra med to kjappe scoringer før fire spilte minutter. Hjemmelaget hadde et lite overtak på de norske jentene, og etter 35 minutter var stillingen 19-17. Tre minutter senere satte 17 år gamle Mathea Enger sitt første mål i European League, og reduserte til 20-19. Storhamar stod godt i forsvar i starten av andre omgang, og Dmitrovic, som storspilte i første omgang, fikk det ikke til å stemme mot Storhamar-forsvaret.

Etter halvspilt andre omgang hadde Magura Cisnadie klart å dra ifra, til tross for godt forsvarsspill fra Storhamar. Da ledet hjemmelaget 24-20. Rumernerne fortsatte å ha initiativet i kampen, og åtte minutter før slutt stod det 27-22 på resultattavlen. Storhamar hadde flere muligheter til å redusere ledelsen, men hjemmelaget ble for sterkt, og kampen endte  33-27.

Storhamars neste E-cup-kamp er hjemme mot Handball Club Lada lørdag 15. januar.

KAMPFAKTA

European League, gruppe C
Magura Cisnadie – Storhamar 33-27 (16-13)
Polyvalent Hall Magura

Toppscorer Storhamar: Maja Jakobsen – 7 mål.
Toppscorer Magura Cisnadie: Marilena alexandrina Neagu

Utvisninger: Storhamar 1x2min, Magura Cisnadie 1x2min

Les mer om European League for kvinner

Se fullstendig kamprapport her