Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

EM i Ungarn og Slovakia 2022
Kent Robin Tønnesen og Christian Berge under kampen mot Slovakia.
Foto: Annika Byrde / NTB

- Vi tar med oss det positive

Håndballguttas Kent Robin Tønnesen og Kristian Bjørnsen ønsker å heve nivået i hovedrunden.

Seksmålsseieren over Litauen mandag kveld sendte Norge videre med buss til Bratislava og hovedrunden i EM. Tre gruppespillkamper endte med to seire og ett tap for de norske gutta, som går poengløse inn i neste fase. Nå ser to av Håndballguttas mest rutinerte spillere frem til å heve nivået i hovedrunden.  

- Vi har vel kanskje ikke spilt vår beste håndball ennå, men vi håper å vise oss fra en litt bedre side i de neste kampene, sier Håndballguttas høyreback Kent Robin Tønnesen når vi ber ham oppsummere det innledende gruppespillet.

- Ja, vi ser virkelig fram imot å komme i gang her nå i Bratislava. Det blir bra, istemmer Kristian Bjørnsen.

Høyrekanten legger til:

- Vi må ta med oss det positive som vi har gjennomført. Selv om spillet ikke alltid har vært på topp, så er det en del gode ting å ta med seg videre.

- Det er det absolutt. Det er perioder hvor vi finner flyten, og spiller tidvis god håndball. Hvis vi tar med oss det, og får det til i større deler av kampen, så vet vi at vi har et godt lag og kan slå alle, sier Kent Robin Tønnesen.

I hovedrunden venter fire tøffe kamper på seks dager for Håndballgutta, mot Polen, Tyskland, Sverige og Spania. I tillegg gikk Russland videre fra Norges gruppe som gruppevinner med to poeng i bagasjen.

Slik spilles Norges kamper i hovedrunden:

20.01 kl. 20.30 Polen - Norge
21.01 kl. 20.30 Tyskland - Norge
23.01 kl. 20.30 Norge - Spania
25.01 kl. 20.30 Sverige - Norge

Mer om EM 2022
Mer om Håndballgutta