Harald Reinkind
Harald Reinkind sto i front i kampens første omgang, og scoret seks mål for Norge.

Snudde til seier etter trøblete førsteomgang

Det var et revansjelystent Norge som møtte Litauen til kamp i kveld. De dro det i land til slutt og vant 35-29.

Det var tydelig at Norges herrer hadde lyst til å spille en bedre kamp da de møtte Litauen mandag kveld. Håndballgutta hadde mer trøkk og var på fra start. Litauen scoret kampens første mål, før Barthold satte Norges første fra straffemerket.

Håndballgutta trykket på etter avkast, og målene kom fort. Harald Reinkind var rå fra start, og etter syv minutter spilt var stillingen 5-5, hvorav tre av målene kunne signeres 29-åringen. Fremover spilte de godt og kom til gode sjanser som de satte pent i mål. Bakover slet de norske gutta litt mer. Torbjørn Bergerud var tilbake i mål etter smellen han fikk i hodet i den første kampen, men fikk aldri helt taket på det.

Reinkind fortsatte dog å imponere, og da stillingen var 8-6 til Norge hadde han satt fem av fem baller i mål. Men da Håndballgutta gjorde flere tekniske feil på rad i midten av omgangen, fikk de kjenne på det. Litauen kontret og kontret, og var – noe som kjentes litt plutselig – i ledelsen med ett. De gulkledde var sikre, og økte ledelsen ytterligere i det 18. minutt.

Sæverås kom inn i målet da det sto ti minutter igjen av omgangen og fikk et par gode redninger. Lagene fulgte hverandre tett resten av omgangen, men Litauen tviholdt på ledelsen helt til det var to minutter igjen av omgangen. Med to kjappe scoringer fra Sander Øverjordet, gikk Norge til pause med uavgjort og 16-16 på stillingstavla.

Sebastian Barthold

Sebastian Barthold var sikker fra start, og satte syv av åtte mål i kveldens kamp. Foto: Annika Byrde/NTB

Det var et annet norsk lag som stilte til start i andreomgangen. Det høye tempoet fortsatte, og det var enda mer iver i laget. Med Bergerud tilbake i mål, var det Norge som startet best og gikk fort opp i en tomålsledelse. Litauen fortsatte å være sikre og tettet kjapt ledelsen. Det stoppet dog litt opp for Litauen etter dette, og da det var spilt ti minutter sendte Kevin Gulliksen Norge i ledelsen med fire mål, og stillingen sto 20-24.

Litauen så seg nødt til å ta en timeout, men Bergerud forhindrer de gulkledde i å score med en redning på målstreken. Håndballgutta fortsatte med gode prestasjoner både i forsvar, i mål og likeså i angrep. Norge dro sakte, men sikkert ifra, og halvveis i omgangen sto det 28-21 på stillingstavla. På dette punktet virket det nesten umulig for de gulkledde å få ballen forbi Bergerud.

Sander Øverjordet var tøff i duellene og fortsatte å gjøre en god profil. Litauen reduserte noe, men med ti minutter igjen av omgangen hadde Håndballgutta fått en behagelig ledelse på syv mål på stillingen 30-24. Litauen hang ikke lenger med i kampen, og Norge fortsatte det gode spillet og holdt ledelsen stabilt gjennom resten av omgangen. Kampen endte til slutt 35-29 til de norske Håndballgutta.

– Det gikk fint i dag, og det var gøy å spille. Det var bare én ting å gjøre, og det var å gi gass fra start. Vi måtte bare ut og kose oss og legge vekk den dårlige kampen mot Russland. Vi scorer mange mål i førsteomgangen, men slipper inn et par for mye bakover. Jeg syns vi trykker på og får løpt mer kontra i dag enn vi har gjort tidligere, så det er positivt. Så får vi prøve å være enda skarpere i alle fasene videre, oppsummerer Reinkind til TV3 etter kampen.