Camilla Herrem scorte 6 mål og ble kåret til Norges beste i seieren mot Iran.

Storseier for Håndballjentene

Det ble storseier for Håndballjentene i deres andre VM-kamp, etter at Iran ble beseiret 41-9.

Norge har kommet godt i gang i VM, og vant fredag 46-18 mot Kasakhstan. Norge spiller i gruppe C i gruppespillet i VM, sammen med nevnte Kasakhstan, Iran og Romania. Søndag kveld var det Iran som stod på andre side av banen. Iran spilte sin første VM kamp noensinne på fredag, hvor de tapte 11-39 mot Romania.

Det var Norge som scoret det første målet i kampen, etter at Irans målvakt Fatemeh Khalili Behfar hadde reddet et tidligere forsøk. Iran vartet opp med fint spill og gikk opp i ledelsen 2-1 etter 3 spilte minutter. Etter 5 spilte minutter var det Norge som hadde tatt ledelsen 3-2.

Norge stod godt i forsvar, og gjorde det vanskelig for Iran å sette skuddene sine i mål. Etter 10 minutter satt mesterskapsdebutant Emilie Hovden sitt andre mål, og førte Norge opp i en 8-2-ledelse. Norge kjørte tempo i angrep, og satte inn flere mål på kontringer. Etter halvspilt førsteomgang stod det 3-11 på måltavlen, og Norge gjorde flere bytter for å rullere på laget.

Norge fortsatte å kjøre tempo i angrepsspillet sitt. Håndballjentenes andre mesterskapsdebutant, Maren Aardahl, fikk satt sitt tredje skudd i mål etter 20 spilte minutter. Stillingen var dermed 16-3 i Norges favør. Irans målvakt, Fatemeh Khalili Behfar, stod godt i målet for Iran, og vartet opp med noen fine redninger.

Norge gikk til pause med en 22-3-ledelse etter flere fine kontringsmål av Camilla Herrem i slutten av første omgang.

Tonje Larsen sa følgende til Viaplay og TV3 i pausen:

- Vi må ha bort tekniske feil. Vi hadde noen slurvefeil. Ellers stod vi bra bakover og var tålmodige, men vi kan presse litt mer.

Også i andre omgang var det Norge som kom best i gang. Iran spilte lange angrep og Norge stod godt imot i forsvar. Seks minutter inn i andre omgang kom Irans fjerde mål, etter 20 minutter med måltørke.

Etter 40 spilte minutter satte Emilie Hovden sitt femte mål for kvelden og sendte Norge opp i en 27-4-ledelse. Norge fikk flere ganger vist fram sin løpsstyrke i denne kampen, og de fleste målene kom på kontringer. 15 minutter før slutt var stillingen 29-5, og Norge rullerte igjen på laget.

Etter 50 minutter hadde Norge gått opp i en 30-målsledelse på stillingen 35-5. Iran scoret sitt sjette mål i kampen etter 53 minutter.

Camilla Herrem spilte en god kamp, og satte sitt sjette mål for dagen fire minutter før slutt. Iran scoret fire mål de siste fire minuttene, og fikk pyntet litt på resultatet før slutt. Marit Røsberg Jacobsen signerte flere fine mål på kontringer, og Norge vant til slutt 41-9 etter fint og fartsfylt angrepsspill.

Irans målvakt Fatemeh Khalili Behfar ble kåret til banens beste spiller. Kåringen ble møtt av jubel og applaus i hallen, og det ble mye følelser i sving hos begge lag. De norske jentene var tydelig rørte på vegne av den iranske målvakten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lagene forente seg i et felles lagbilde etter kampslutt. Foto: Gita Simonsen / NHF

Kaptein Stine Bredal Oftedal sa følgende til Viaplay og TV3 etter kampen:

- Kampen ble som forventet, det går opp og ned, og vi surrer litt. Det er en litt annerledes type kamp. Jeg synes det ble en god opplevelse for oss alle med tanke på kåringen av banens beste. Jeg kommer absolutt til å huske denne kampen.

Hun forteller videre om VM-starten og den kommende kampen mot Romania:

- Vi har hatt to gode seirer, men det er vanskelig å si hva det har gitt oss. Vi har tatt viktige poeng som vi skulle, men nå blir det tøffere. Vi må brette opp ermene når vi møter Romania, sa Oftedal til TV3.

Neste kamp for Norge er tirsdag klokken 20:30 mot Romania, som tidligere søndag kveld slo Kasakhstan 38-17. Kampen kan ses på TV3 og Viaplay.

VM 2021, kvinner – gruppespill
Iran – Norge 9-41 (3-22)
Ciutat De Castelló, Castelló, Spania.
Toppscorer Norge: Marit Røsberg Jacobsen – 7 mål
Toppscorer Iran: Nouriyeh Abbasi, Hadiseh Norouzi Khorzougho og Shaghayegh Bapiri – 2 mål
Utvisninger: Norge 1x2 min., Iran 3x2 min.