Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene
Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Marit Røsberg Jacobsen
Marit Røstberg Jacobsen scoret fem mål i åpningskampen i VM.
Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Storseier i åpningskampen i VM

De norske jentene fikk en veldig god start på VM med seier 46-18 mot Kasakhstan.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge spiller i gruppe C i gruppespillet i VM, hvor de møter Kasakhstan, Iran og Romania i vertslandet Spania. Kasakhstan var første motstander ut i Norges åpningskamp i VM. Norge har møtt Kasakhstan to ganger tidligere, og vunnet 35-19 og 40-19 i disse oppgjørene.

Av de 18 spillerne som er tatt ut til VM-troppen vil 16 være med på hver kamp. I fredagens kamp mot Kasakhstan var det Silje Solberg og Malin Aune som stod over. Malin Aune ble hentet til VM troppen samme dag om åpningskampen mot Kasakhstan, og hun skal ankomme Spania i løpet av helgen.

Første omgang startet noe tregt og Norge satte sitt første mål etter nesten fire minutter, til stillingen 1-1. Ti minutter ut i omgangen hadde Norge kommet foran med fire mål og stillingen 7-3. De norske jentene fikk gode løpeforhold og gode muligheter til raske kontringsmål, disse sjansene ble godt benyttet. Ti minutter før pause hadde de norske jentene kontret seg inn til en timålsledelse over Kasakhstan.

På dette tidspunktet ble også store deler av rekka ute på banen byttet ut, og blant annet mesterskapsdebutantene Emilie Hovden og Maren Aardahl fikk sine første minutter og sine første scoringer i et verdensmesterskap. De norske jentene fortsatte å holde et høyt nivå gjennom omgangen og økte ledelsen med ytterligere fire mål. Norge ledet 24-10 til pause.

I andre omgang startet Rikke Granum i det norske målet og Kristine Breistøl kom på banen. Ni minutter ut i omgangen ledet de norske jentene 30-14 og var komfortable nok til å blant annet prøve seg på en dobbel flyver.

Etter halvspilt omgang ledet de norske jentene med 18 mål over Kasakhstan, men stoppet ikke der. De norske jentene fikk mange gode kontringssjanser i andre omgang, og økte stadig ledelsen. Kampen endte med storseier til de norske jentene 46-18 over Kasakhstan. 

Til TV 3 og Viaplay hadde landslagstrener Thorir Heirgeirsson dette å si etter kampen. 

– Fint å komme i gang, vi har ventet på dette. Vi fikk kjørt alle spillerne innom og det er rimelig bra, sier Thorir Heirgeirsson. 

– Vi har brukbar konsentrasjon, fine angrep med flyt og trykk og vi får rullet ut til kantene våres, sier han videre til TV 3 og Viaplay da de spurte om hva han tar med seg fra denne kampen. 

Tidligere torsdag kveld møttes Norges neste to motstandere, Romania og verdensmesterskapsdebutanten Iran, til deres åpningskamp. Romania  vant stort over Iran med sluttresultatet 39-11.

Norge møter Iran i sin neste kamp søndag 5. desember klokken 20:30, før Romania venter tirsdag 7. desember klokken 18:30

KAMPFAKTA
VM 2021, kvinner – gruppespill
Norge – Kasakhstan 46-18 (24-10)
Ciutat De Castelló, Castelló, Spania.
Toppscorer Norge: Emilie Hovden - 7 mål. 
Toppscorer Kasakhstan:  Irina Alexandrova - 7 mål. 
Utvisninger: Norge 4x2 min., Kasakhstan 5x2 min.

Se utfyllende kamprapport
Se mer om VM i Spania
Se mer på IHFs mesterskapsside