Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LKS VM i Spania
Nora Mørk scoret hele 9 mål i seieren mot RHF.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norge videre til semifinale i VM

Norge vant kvartfinalen mot RHF 34-28 og tok seg videre til semifinale i VM, hvor de møter Spania fredag kveld.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld var det duket for kvartfinale mellom Norge og det russiske håndballforbundet (RHF). Norge ble gruppevinnere i gruppe 2 i hovedrunden, og skaffet seg en kvartfinalebillett etter sliteseier 37-34 mot Nederland. RHF kom på andreplass i gruppe 1 med tre seire, en uavgjort og ett tap.

RHF kom best i gang og satte den første ballen i mål, men Norge fulgte etter og satte 1-1 i det tredje minuttet. Norge stod godt i forsvar fra start, noe som resulterte i raske angrep og mål mot de russiske jentene.

Kari Brattset Dale scoret sitt andre mål etter 6 minutter, og sendte Norge opp i en 5-2-ledelse. Norge klarte å flate ned det høyreiste russiske forsvaret og spilte seg til mange fine sjanser i starten av første omgang.

RHF klamret seg fast og lot ikke de norske jentene dra ifra. Etter halvspilt førsteomgang stod det 10-6 på resultattavlen etter godt norsk angrepsspill.

Sanna Solberg-Isaksen fikk servert flere fine utspill på venstrekanten og førte Norge opp i en 14-9-ledelse etter 21 minutter spilt. Norge spilte bra mot sølvvinneren fra OL i Tokyo i første omgang, og scoret hele 19 mål den første halvtimen. Lagene gikk til pause med stillingen 19-15.

LKS VM i Spania
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sanna Solberg-Isaksen spilte en god kamp for Norge både offensivt og defensivt, og endte til slutt på 7 scoringer. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Også i andre omgang var det RHF som satte det første skuddet i mål, men det tok ikke lang tid før de norske jenten gjorde det samme. Katrine Lunde kom inn i målet for Norge i andre omgang etter at Silje Solberg hadde stått hele første omgang. Norge stod godt i forsvar og tvang russerne til å spille lange angrep.

Norge fikk ikke angrepsspillet til å sitte helt i starten av andre omgang, og RHF klarte å spise opp litt av ledelsen de norske jentene hadde til pause. Etter 37 minutter spilt tok Thorir Hergeirsson time-out på stillingen 21-19.

Time-outen så ut til å hjelpe, for Norge gikk opp i ledelsen 27-21 etter halvspilt andre omgang. De norske jentene hadde lenge initiativet, og lot ikke RHF komme helt inn i kampen. Fire minutter før slutt stod det 32-28 på resultattavlen.

Norge beholdt ledelsen hele kampen ut og vant til slutt 34-28.

LKS VM i Spania
Foto: IHF

Stine Bredal Oftedal storspilte for Norge, og leverte viktige assister og mål i seieren mot RHF. Foto: IHF

Thorir Hergeirsson sa dette til Viaplay og TV3 etter kampen:

- Jentene var veldig konsentrerte og påskrudd før kamp. Vi kommer bra i gang både forsvarsmessig og angrepsmessig, og kjører etter slik at de blir trøtte. De har et angrepsspill som krever mye krefter, med mye tøffe dueller. Vi avsluttet bra selv om RHF forsøkte å komme seg inn i kampen igjen.

Stine Bredal Oftedal storspilte mot RHF, og hadde følgende å si til Viaplay og TV3: 

- Vi steppet opp på en del punkter som vi slet med i forrige kamp. Det er bra med en slik start som i dag hvor vi kan trykke på og spille som vi pleier. Det er godt å slå tilbake etter slitekampen mot Nederland.

Norge er dermed videre til semifinale i VM, hvor de møter Spania fredag 17. desember. Tidspunktet er ikke fastsatt. Kampen kan du se på TV3 og Viaplay.

KAMPFAKTA
VM 2021, kvinner – Kvartfinale 
Norge – RHF 34-28 (19-15)
Palau D’Esports De Granollers, Granollers, Spania
Toppscorer Norge: Nora Mørk – 9 mål.
Toppscorer RHF: Iuliia Markova, Antonina Skorobogatchenko og Elena Mikhaylichenko – 4 mål.
Utvisninger: Norge 2x2, RHF 3x2

Se utfyllende kamprapport
Se mer om VM i Spania
Se mer på IHFs mesterskapsside