Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Maren Aardahl gleder seg til sin første semifinale i mesterskap med Håndballjentene.
Maren Aardahl gleder seg til sin første semifinale i mesterskap med Håndballjentene.
Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Håndballjentene forbereder seg til semi

Gleden var stor etter seier over RHF i kvartfinalen. Nå venter Spania i semifinalen.

Det var jublende jenter som gikk av banen etter seier over RHF (Russland) onsdag kveld. Ikke så rart når man tenker på at det nettopp er de russiske jentene som har stått i veien for drømmer tidligere, senest i OL i Tokyo. Den gang ble det et surt etmålstap. Derfor var gleden ekstra stor da Håndballjentene vant kvartfinalen 34-28.

Maren Aardahl er i sitt første mesterskap med Håndballjentene. Men hun har vært en av de sentrale spillerne i Beachhåndball for Norge tidligere, og vet hva det vil si å spille cupkamper. 

- Dette blir utrolig stort, jeg gleder meg sykt mye - som en liten unge, forteller Maren som skal spille mot tidligere lagvenninner mot Spania. Og ekstra stas blir det å spille foran fulle tribuner mot hjemmenasjonen.

Men det var nettopp Spania som knuste finaledrømmen i forrige VM. Da ble det tap 22-28 i semifinalen, og Spania kunne ta sølvmedaljer i mesterskapet. Det hører med til historien at det også var de spanske jentene som ødela OL-drømmen i 2004 da de vant kampen om 5. plassen i VM i Kroatia og fikk dra til OL i Athen mens Norge ble hjemme.

Silje Solberg var med på laget i VM i 2019 og har i tillegg spilt en rekke kamper mot de spanske jentene.

- De spiller en annen type håndball enn vi gjør, så vi må forberede oss veldig godt. De presser seg inn på forsvart vårt. Derfor må vi må stå kompakt og få satt litt fart på dem. Jeg tror og håper at det blir vi som tar seieren fredag, sier Silje.

20211213-Silje-Solberg.jpg
Silje Solberg jubler etter en redning i kampen mot Nederland. Foto: Beate Oma Dahle/NTB.

Norske medier har fulgt Håndballjentene tett i Spania. Torsdag meldte også en rekke internasjonale medier seg til pressetreff utenfor hotellet i Barcelona. I videoen ser du hvordan det går til med munnbind og behøring koronaavstand.

Du kan også følge laget på Håndballjentene på Facebook, handballandslagene på Instagram og på Håndballjentene på SnapChat for å se hva som skjer i kulissene.

Semifinalen mot Spania ser du på TV3/viaplay fra kl. 19.30, kampstart er kl. 20.30.