Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Eli Smorgrav Skogstrand
Eli Skogstrand spilte to gode omganger for Tertnes i søndagens kamp, og stod til slutt med en redningsprosent på 38..
Foto: John VInt

Tap 20-21 i siste kvalikrunde for Tertnes

Det var et annet Tertnes-lag som møtte Bietigheim søndag, men det holdt ikke til European League-gruppespill.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tertnes sto foran en mer eller mindre umulig oppgave etter forrige kamp mot tyske Bietigheim. Da tapte de 39-18, og håpet om European League-gruppespill var så å si ute. Tertnes sparte likevel ikke på kruttet, og viste en helt annen side av laget i dagens kamp.

Kampen startet best for Tertnes som satte to kjappe scoringer. De stod også meget godt i forsvar, og det første målet til gjestene kom ikke før det var spilt over syv minutter. Bietigheim er et fysisk sterkt lag, og stod også godt i forsvar, men jentene fra Bergen var tålmodige i angrep kom til flere gode muligheter. Halvveis i omgangen var stillingen 5-4 til hjemmelaget. Lagene fulgte hverandre tett, og det ble mer og mer tydelig at det var et helt annet lag som hadde møtt opp til returkampen. Tertnes kom opp i ledelsen 9-7 og tvang frem en tysk timeout. Det ble derimot en del tekniske feil for Tertnes-jentene, og de tapte den siste perioden 5-2, og gikk dermed til pause med 11-12 i tysk favør.

Andreomgang var også veldig jevn. Tertnes stod godt i forsvar med Fanny Skindlo som offensiv treer. De hadde et lite overtak på Bietigheim, men etter ti minutter var stillingen 14-14. Madeleine Hilby var sikker fra syvmetersmerket, og satte inn sin sjette straffescoring idet klokken bikket 20 minutter. Da stod stillingen 17-17. Keeper Eli Skogstrand stod nok en god omgang og hadde flere gode redninger, og stod i dette øyeblikket med en redningsprosent på 40. Da det var to og et halvt minutt igjen var stillingen 19-19, og Tertnes tok en timeout for å legge en plan for de neste angrepene. Ballen gikk dessverre i blokka i første angrep etter timeouten, og tyskerne fikk et kontringsmål. Det satt heller ikke i neste angrep, men Tertnes fikk en scoring i sluttsekundene og kampen endte 21-20 til Bietigheim.

Tertnes tapte sammenlagt 60-38, og er dermed ikke videre til gruppespillet i European League. Du kan lese mer om norske lag i E-cup her.

KAMPFAKTA
Tredje kvalifiseringsrunde, European League
Tertnes – SG BBM Bietigheim 20-21 (11-12)
Åsane Arena, Bergen
Toppscorer Tertnes: Madeleine Hilby med seks mål
Toppscorer Bietigheim: Inger Smits med seks mål
Utvisninger: Tertnes 2x2 min., Bietigheim 4x2 min.

Se fullstendig kamprapport her.

Les mer om European Cup for kvinner her.