Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Madeleine Hilby ble toppscorer for Tertnes
Madeleine Hilby ble toppscorer for Tertnes
Foto: Einar Kvalheim

Stortap for Tertnes i Tyskland

Det var lite som stemte for Tertnes da de møtte tyske SG BBM Bietigheim i kvalifiseringen til EHF Eropean League.

I andre runde av kvalifiseringen beseiret Tertnes serbiske ZORK Jagodina. I den første kampen i den tredje runden var det derimot ikke mye som gikk veien for Bergenslaget.

Det tok nesten fem minutter før Bietigheim satte kampens første ball mellom stengene. Det tyske laget sto godt i forsvar, og Tertnes slet med å komme til gode sjanser. Bietigheim var flinke til å utnytte tekniske feil fra Tertnes og dro fra det norske laget. Tertnestrener Tore Johannessen tok timeout etter snaue 14 minutter. Stillingen var da 8-2.

Bietigheim fortsatte å storspille, mens Tertnes ikke greide å rette opp i feilene sine. Etter 18 minutter så Johannessen seg nødt til å bruke timeout-kortet for andre gang på stillingen 13-2. Den siste delen av omgangen sto Tertnes med syv angrepsspillere for å forsøke å finne rom forsvaret til Bietigheim. Tertnes kom til flere sjanser, men slet med å bytte rask nok og Bietigheim satte noen enkle baller i åpent mål. Til pause sto det 22-7.

Det var lite å gjøre med Bietigheim også i andre omgang. Tertnes klarte ikke å rette opp i de tekniske feilene og Bietigheim fortsatte å spille i et høyt tempo. Johannessen tok sin siste timeout da det var ti minutter igjen på stillingen 35-11. Tertnes klarte å komme noen mål nærmere de siste minuttene, og kampen endte 39-18.

Returkampen spilles søndag 21. november kl. 18.00

Kampfakta
EHF European League – 3. kvalifiseringsrunde
SG BBM Bietigheim – Tertnes HK 39-18 (22-7)
MHP Arena Ludwigsburg, Tyskland

Ternes’ toppscorer: Madeleine Hilby – 5 mål
SG BBM Bietigheims toppscorer: Stine Jørgensen – 6 mål
Utvisninger: SG BBM Bietigheim 2x2 minutter, Tertnes 1x2 minutter

Se full kamprapport her.

Les mer om norske lag i E-cup her.