Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2021011 Teknikkmerket NHF.jpg
Teknikkmerkene med ny logo er nå lagt ut på nhfshop.no.

Ta Teknikkmerket og bli en bedre håndballspiller!

Målet med Teknikkmerkeprøvene er å motivere spillere til å øve på individuelle tekniske ferdigheter.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om håndball er en lagsport, er det også viktig å trene på individuelle ferdigheter. Ballkontroll, fotarbeid, teknikk og kondisjon er bare noen av ferdighetene spillere bør trene på fra de er unge for å utvikle seg til å bli gode håndballspillere.

Teknikkmerkeprøvene har som mål å motivere unge håndballspillere til å trene på ferdigheter som stussing, forflytning, kast, pasninger og ballbehandling. Merkene har fem graderinger: rødt, bronse, sølv, gull og gullballen, det er ingen aldersgrense for noen av merkene, og det er samme krav for begge kjønn. Teknikkmerkene passer kort og godt for alle!

For å få teknikkmerket må spilleren ta en prøve. Spilleren kan ta det teknikkmerket den ønsker uten å ha tatt prøvene til en lavere grad først. Teknikkmerkeprøvene er lagt opp slik at god teknikk er en fordel, men ingen av prøvene er så vanskelige at bare noen få vil klare dem.

Det skal være en kontrollør til stede når man forsøker seg på en teknikkmerkeprøve, for eksempel en forelder, trener eller lagleder, og spilleren har ubegrenset antall forsøk på hver prøve.

Når merkeprøvene er bestått, kan man kjøpe teknikkmerker og diplom på nhfshop.no. Merkene med ny logo er nå klare for salg i nettbutikken.

Mer om de ulike merkene:

Rødt merke har lavere vanskelighetsgrad enn bronse og består av fire øvelser/prøver. De fleste barn fra 6-7-års alder vil klare disse øvelsene.

Bronse-, sølv- og gullmerket består av sju øvelser/prøver. De fleste i aldersgruppen 10-12 vil klare disse øvelsene med litt trening.

Gullballen er noe vanskeligere og krever både mye trening og litt talent.

Merkeprøvene er inndelt i øvelsene nedenfor, og det er stigende vanskelighetsgrad innenfor hver øvelse.

  • Prøve 1 - Stussing
  • Prøve 2 - Pasning
  • Prøve 3 - Forflytning
  • Prøve 4 - Kast
  • Prøve 5 - Kantskudd
  • Prøve 6 - Balltempo
  • Prøve 7 - Ballbehandling

Her finner du øvelsene for prøvene for alle merkene våre