Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Maja Magnussen
Maja Magnussen ble Solas toppscorer mot Astakhanochka
Foto: Kenneth McDowell

Sola til gruppespill i European League!

Sola tok sammenlagtseieren mot russiske Astakhanochka og sikret gruppespillplass i European League.

Astakhanochka tok imot Sola for den siste kampen i kvalifiseringen til European League. Forrige søndag skapte Sola seg et godt utgangspunkt før dagens kamp da de beseiret Astrakhanochka med elleve mål på hjemmebane. 

Kampen startet i et høyt tempo med mange scoringer, og lagene fulgte hverandre tett de første minuttene. Etter syv minutter spilt var stillingen 5-5. Det russiske laget hevet seg i forsvar og hindret Sola å sette en eneste ball mellom stengene de neste åtte minuttene. Da omgangen var halvspilt hadde Astakhanochka hadde gått opp i en firemålsledelse på stillingen 9-5.

Siste delen av omgangen var det Sola som sto best bakover. Amalie Frøland gjorde jobben mellom stengene og reddet blant annet tre staffer. Astakhanochka slet med å sette ballen i mål, Sola reduserte forspranget og var kun målet bak da omgangen var over. Lagene gikk i garderoben på stillingen 12-11.

Det var Astakhanochka som startet beste i andreomgang, og det tok nesten fem minutter før Sola satte sin første ball i mål. Det russiske laget spilte med mye tempo og sto godt i forsvar. Også i denne omgangen opplever Sola en periode uten scoringer, og Astakhanochka dro ifra. Da andreomgangen var halvspilt hadde de russiske jentene opparbeidet seg en seksmålsledelse.

Sola våknet til i siste delen av omgangen. De holdt følge med Astakhanochka det siste kvarteret og berget sammenlagtseieren. Det endte 27 – 20 og det var Solajentene som kunne løpe jublende ut på banen, til tross for syvmålstapet i kampen.

Nå venter en landslagspause før Sola skal spille gruppespill i European League på nyåret.

EHF European League kvinner – 3. kvalifiseringsrunde
Astrakhanochka – Sola HK 27-20 (12-11) - sammenlagt 52 -56
Sportcomplex "Zvezdniy", Astrakhan

Astrakhanochka toppscorer: Galina Nikiforova -  6 mål 
Solas toppscorer: Maja Magnussen – 5 mål 
Utvisninger: Astrakhanochka 7x2 minutter, Sola 4x2 minutter

Se full kamprapport her.

Les mer om norske lag i E-cup her.

Følg European League videre.