Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norge - Danmark Gjensidige Cup i Trondheim Spektrum
Foto: NTB

Ønsker å skape trygghet blant flere

Landslagssjef Christian Berge tar med seg mye positivt fra Gjensidige Cup, som endte med én seier og to tap.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke spilte Håndballgutta Gjensidige Cup i Trondheim. Det var guttas første samling siden OL i Tokyo, og den siste før EM venter i januar. Flere av de mest etablerte spillerne stod over kamper som følge av høy belastning etter mesterskapet i sommer. Da var det ekstra gledelig at mange nye meldte seg på, og at flere av de etablerte spillerne med mindre spilletid tok ansvar og viste at de er i form. 

Blant de som fikk vist seg frem foran fulle tribuner i Trondheim Spektrum, var målvaktene Kristian Sæverås og Sander Drange Heieren. Vetle Eck Aga gjorde en solid jobb i forsvaret, og så var det gledelig å se at debutant Eskil Dahl Reitan fikk sine første minutter med flagget på brystet.

I tillegg stod blant andre Simen Holand Pettersen, Kent Robin Tønnessen, Aleksander Blonz og Kevin Gulliksen frem i angrepsspillet. Førstnevnte ble Norges toppscorer i turneringen.

- Jeg synes det har vært veldig mye positivt. Forsvarsformasjonene har til tider sett veldig bra ut. Et hovedfokus var å skape trygghet blant de som ikke har fått så mye spilletid. Det synes jeg spillerne utstrålte, og det var viktig, sier Berge.

Mens Håndballgutta spilte Gjensidige Cup, var rekruttlaget i Polen og spilte to kamper mot det polske klubblaget Wisla Plock. Det endte med en seier og en uavgjort.

- Det er fantastisk moro. Vi jobber med å få bredde, og det ser lyst ut. Det er mange spillere som trener virkelig godt, er profesjonelle og har en veldig god hverdag, så den bredden kommer nok, sier Berge om rekruttgutta.

Det er noen gutter som står og banker på døra?

- Det er det virkelig.

Om to måneder venter neste utfordring for Håndballgutta, nemlig EM i Ungarn og Slovakia. Håndballgutta møter Russland, Slovakia og Litauen i gruppespillet som starter 13. januar.

- Jeg gleder meg vanvittig. Det blir et krevende uttak, for det er flere som meldte seg på i helgen. Det er ingen uttak som er enkle, men vi får sette sammen et bra lag, sier landslagssjefen.