Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Geir Erlandsen ledet rekruttgutta i januar i EM-kvalifiseringskampen mot Hviterussland
Geir Erlandsen ledet rekruttgutta i januar i EM-kvalifiseringskampen mot Hviterussland
Foto: Stian Lysberg Solum

Solide kamper for rekruttgutta i Polen

Laget har spilt to kamper mot det polske klubblaget Wisla Plock. Det gav en seier og en uavgjort.

Mens Håndballgutta har spilt Gjensidige Cup i Trondheim, valgte trener Geir Erlandsen å ta med rekruttgutta til klubbkamper i Polen i den internasjonale uken i november.

- Det er ikke alle land som har rekruttlag, og vi var opptatt av å få god kamptrening. Wisla Plock kom opp med et godt opplegg som vi takket ja til. Det er en klubb som har spillere med svært gode individuelle ferdigheter, så vi fikk testet oss godt i kampene, forteller han på telefonen på vei hjem til Norge.

Totalt sett var det en veldig bra samling for rekruttene. Den første kampen endte med timålsseier og den andre ble uavgjort 35-35. I den siste kampen stilte hjemmelaget med sine beste spillere.

- Det ble en skikkelig god test og flott matching for oss, sier Erlandsen og forteller at alle har fått spille litt, men det har vært rullert godt på spilletiden med tanke på totalbelastningen.

I den første kampen kom målvakt Thomas Langerud Kristoffersen inn og gjorde en god kamp sammen med et solid forsvar. Fremover var Simen Schønningsen og Herman Vildalen gode for Norge. I den andre kampen trekker Erlandsen spesielt frem kantspillerne.

- De sto for 20 av målene i kampen lørdag. I andre omgang kom målvakt Andre Bergsholm Kristensen inn og sto godt mellom stengene. Egentlig er det vanskelig å trekke frem enkeltspillere, for alle har vært gode og nivået er veldig bra. Men det var moro å se de nye gutta Ebbe Stankiewicz og bækkelagsgutta Trym Korperud Johnsen og Aksel Andre Strupstad som alle gjorde solide kamper. Dette er en flott gjeng å jobbe med, avslutter han.

Hensikten med å ha et landslag for rekrutter er å forkorte veien opp til seniorlandslaget. Troppene tas ut i samarbeid med landslagssjef Christian Berge.

- Dette er spillere vi ser for vil være aktuelle på et seniorlag i fremtiden. Derfor er det en viktig arena å delta på med tanke på veien videre på landslaget. Her får de internasjonal kamptrening når de er ferdige med juniorlandslag.

Neste samling for rekruttene blir i starten av januar 2022. Da er planen er å finne lag som gir gutta god motstand og få god kamptrening.