Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Maren Aardahl debuterte for Håndballjentene under EHF EURO Cup i oktober.
Maren Aardahl debuterte for Håndballjentene under EHF EURO Cup i oktober.
Foto: Nikola Krstic / NTB

Jakter flere medaljer for Norge

Maren Aardahl er tatt ut til sitt første mesterskap med Håndballjentene. Men det er ikke første gang hun spiller med flagget på brystet.

Denne uken spiller Håndballjentene Intersport Cup i Bergen. Med i troppen til turneringen og VM i Spania, er linjespilleren Maren Aardahl fra Trondheim. Hun innrømmer at hun ble overrasket da landslagsledelsen ringte.

- Det var selvfølgelig kjempegøy. Det er klart at man alltid håper på å få en telefon med positivt svar, men litt overraskende var det jo, i og med at vi er så mange sterke linjespillere i Norge. Jeg er bare superhappy for at de valgte meg, sier hun.

Før Intersport Cup sto Maren med én a-landslagskamp på CV-en, men hun har bred internasjonal erfaring. Trondheimsjenta har tidligere spilt for tyske SG BBM Bietigheim og rumenske SCM Ramnicu Valcea, før hun flyttet til Danmark og Odense før denne sesongen. I tillegg har hun spilt på landslaget i Beachhåndball og tatt flere medaljer for Norge, blant annet gull i EM i 2017.

- Det var litt tilfeldig at jeg begynte å spille beachhåndball. Jeg fikk en telefon fra Eskil Berg Andreassen (Beachjentenes trener. Red.anm.) som spurte om jeg hadde lyst til å prøve, så jeg ble med på noen samlinger og det gikk veldig bra. Jeg startet som spesialist, det er veldig likt som vanlig håndball, og fikk utviklet piruetter og sånt sesongen etter. Jeg tok egentlig ganske store steg ganske tidlig, og synes det var en fin mulighet til å få litt mesterskapserfaring og være i sånne situasjoner.

Likevel tror hun ikke det kan sammenlignes med et mesterskap i innendørshåndball.

- Først og fremst så er det mye mer baluba rundt Håndballjentene. Innendørshåndball er mye større, og det er større prestisje å gjøre det bra der. Det er jo håndballspiller jeg er. Men det er klart, med Beachjentene hadde jeg en helt annen rolle. Der fikk jeg en lederrolle ganske tidlig, så det er klart at min rolle i laget blir forskjellig.

Nå gleder hun seg til å tilbringe førjulstiden i VM og lære av de andre Håndballjentene.  

- Jeg kjenner at jeg kommer mer og mer inn i gjengen for hver trening, og bare det å få nyte å være en del av Håndballjentene i desember - det er kjempestort. Selvfølgelig har vi høye mål og det er en veldig bra vinnerkultur i gruppa, så jeg skal bare suge til meg alt jeg kan, sier hun.

Slik spilles kampene i Intersport Cup 2021:

Torsdag 25. november
Kl. 18.15 Norge – Nederland 36-21
Kl. 20.30 Russland – Sør-Korea 34-24

Lørdag 27. november
Kl. 14.30 Nederland – Russland 32-29
Kl. 16.45 Norge – Sør-Korea 35-23

Søndag 28. november
Kl. 13.30 Sør-Korea – Nederland 25-41
Kl. 16.45 Norge – Russland 28-29

Les mer om Intersport Cup