Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20211128-LKS-Intersport-Cup-NOR-RUS-Kari-Brattset-Dale-Foto-Beate-Oma-Dahle-NTB.jpg
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Usselt ettmålstap for Russland

I generalprøven for håndball-VM for kvinner, som starter om bare få dager, tapte Norge med ett mål for Russland.

Norge møtte Russland i den siste kampen i Intersport Cup søndag kveld. Håndballjentene var fulle av selvtillit etter solide seirer over både Nederland og Sør-Korea tidligere i turneringen, men da Norge ikke hadde en eneste målvaktsredning i den første omgangen og heller ikke så ut til å finne hverandre i angrep, ble det mer spennende enn flere av oss kanskje hadde ønsket oss.

Kristine Breistøl startet oppvisningen i Åsane Arena og satte kampens og Norges første mål. Selv med et litt knotete angrepsspill var det Norge som stort sett var i tet de første 20 minuttene. Deretter ble det mer trøblete. 11-11 ble på få minutter til norsk måltørke og russisk ledelse. Til pause var Russland i ledelsen med stillingen 15-12.

Syv minutter ut i den andre omgangen, etter en perfekt kontring av Camilla Herrem, var Norge endelig à jour og stillingen 18-18. Men lykken var kortvarig. Bare sekunder etterpå røk Norge på både utvisning og 7-meter imot. Og sånn fortsatte det. Tett. Tøft. Og litt trøblete.

Sluttminuttene ble ikke mindre spennende. 27-27 ble 28-28. Seieren var innenfor rekkevidde. Eller i alle fall poengdeling. Men så skjedde det som ikke skulle skje; Russland scoret seiersmålet bare sekunder før spilleslutt - og vant med ett knepent mål. 

- Vi er bortskjemt med målvaktsspill, og det er uvanlig for oss at målvaktene ikke presterer. Vi manglet den ekstra boosten fra målvaktene i dag. Forsvarsspillet var stort sett bra, men vi tapte for mange dueller i dag, kommenterte landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Norge vant likevel Intersport Cup med fire poeng, det samme som Russland og Nederland, men med bedre innbyrdes målforskjell.

Se resultater og tabell

Så er det vel bare å krysse fingrene for at en dårlig generalprøve gir en god premiere. Norge møter Kasakhstan i første VM-kamp fredag 3. desember. Avkast er 20.30, og kampen kan sees på TV 3 / Viaplay.


KAMPFAKTA

Intersport Cup
Norge – Russland 28-29 (12-15)
Åsane Arena, Bergen

Toppscorer Norge
Camilla Herrem med 7 mål 

Toppscorer Russland
Elena Mikhaylichenko med 9 mål

Utvisninger
Norge 2x2 minutter, Russland 5x2 minutter

Se full kamprapport her
Les mer om Intersport Cup her