Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

EHF Euro 2020
Foto: Vidar Ruud/NTB

- Vi skal kjempe om det gjeveste

Håndballjentene har store ambisjoner foran VM i Spania. Da er det viktig med gode forberedelser.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 25. november kastes Intersport Cup i gang i Åsane Arena. Norge, Nederland, Russland og Sør-Korea er samlet i Bergen for å gjøre sine siste forberedelser før VM som starter i neste uke. Håndballjentene møter regjerende verdensmester Nederland i sin første kamp torsdag kl. 18.15.

- Det blir tøft, det vet vi. Vi skal være forberedt og klare gjennom kampen mot både Nederland og de andre lagene. Det er god motstand før VM starter, sier Veronica Kristiansen.

Håndballjentene skal bruke kampene i Intersport Cup til å få flere spillere i gang og finne nye konstellasjoner i spillet.

- Thorir har sagt at han skal bruke flere spillere, så vi skal jobbe med å finne referanser i spillet vårt. Det kan for eksempel være nye konstellasjoner i forsvars- og angrepsspillet. Det tror jeg blir bra og spennende å se på i løpet av helgen, sier Veronica.

Bakspilleren er klar for nok et mesterskap med Håndballjentene. I 2019 måtte hun stå over på grunn av skade, men nå er hun tilbake og gleder seg stort til å være med i VM.

- Det blir veldig gøy å spille et VM igjen. Det er gøy å spille med jentene, og vi har høye forventninger til oss selv. Vi skal jobbe oss gjennom mesterskapet og kjempe om det gjeveste.

Norge endte på 4. plass i VM i Japan i 2019. Så tok de gull i EM i fjor, og bronse i OL i sommer.

Hva må til for å gå helt til topps i årets verdensmesterskap?

- Det blir å stå samlet som en stor enhet og gjøre det Norge er best på, og det er forsvarsspillet. Vi skal jobbe med å stå enda tøffere i forsvar slik at vi kan løpe og få de enkle målene. Jeg tror man vinner mesterskap med et godt forsvarsspill.

At forsvaret er viktig, er Veronicas klubblag Gyør et godt eksempel på. Storlaget er ubeseiret i hjemlig liga og Champions League så langt denne sesongen med 18 seire på 18 kamper.

- Det har vært veldig gøy. Det er selvfølgelig spesielt når vi har vunnet 18 av 18 kamper, og det er stort å spille i Gyør. Vi har fått Ambros Martín (som trener. Red.anm.), som er veldig flink, og vi har verdensspillere på hver posisjon. Det sier mye når vi ikke har én spiller på toppscorerlista i ligaen eller i Champions League. Det sier litt om bredden og hvor godt lag vi har.

Nå håper Veronica at tilskuerne i Åsane Arena vil bidra til stemning på tribunen under Intersport Cup.

- På vår siste kamp i Gyør var det 5300 tilskuere og de lager veldig mye leven. Så det håper jeg våre supportere kan gjøre i helgen også!

Torsdag 25. november
Kl. 18.15 Norge – Nederland 36-21
Kl. 20.30 Russland – Sør-Korea 34-24

Lørdag 27. november
Kl. 14.30 Nederland – Russland 32-29
Kl. 16.45 Norge – Sør-Korea 35-23

Søndag 28. november
Kl. 13.30 Sør-Korea – Nederland 25-41
Kl. 16.45 Norge – Russland 28-29

Mer om Intersport Cup