Mathias Haug (bildet) gjorde en solid innsats med det norske flagget på brystet.

Gode norske prestasjoner i SOC

Det ble bare nesten, nesten i en intens og spennende kamp mot Sverige for Norges U-landslag i SOC søndag.

Kanskje inspirert av Håndballjentene, som natt til søndag tok bronseplassen i OL over Sverige, var det mye energi og motivasjon i de norske U-guttene mot samme nasjon senere samme dag.

Norge startet definitivt best i den tredje og siste kampen i Scandinavian Open, der Sverige også er vertslag. Etter ti minutter spill var Norge foran 5-2.

Deretter snudde rollene, og Sverige satte de neste syv målene. Siste tredjedel av første omgang ble et maraton for å ta igjen den svenske ledelsen - et løp de norske guttene imponerte i. Til pause var stillingen nervepirrende 10-10.

Den andre omgangen startet med et par tekniske feil for Norge, og svenskene benyttet anledningen til å komme litt foran igjen. Men ledelsen var ikke større enn at det midtveis i omgangen igjen var likt, 18-18.

Sivert Tryggestad gjorde noen viktige redninger for Norge, og holdt laget inne i kampen. Da Norge var foran med ett, tvang de svenskene til å ta time-out. Like etterpå gikk de blå- og gulkledde igjen foran med en knapp ledelse.

To minutter før spilleslutt satte Mathias Haug sitt fjerde straffemål, og Norge var bare ett bak. At Tryggestad, som for øvrig ble kåret til Norges beste, reddet en straffe den andre veien bare sekunder etterpå, gjorde ikke det hele mindre spennende. Men nærmere seieren kom Norge dessverre likevel ikke.

Sverige vant kampen 21-20.

- Vi gjør en fantastisk god kamp i dag, kommenterte landslagstrener Johnny Jensen etter spilleslutt søndag.

- Vi har et bra forsvar og en bra keeper, men bommer dessverre litt for mye på gode sjanser.

Allerede 12. august skal Johnny Jensen og U-gutta til pers igjen, da i EM i Kroatia. Norges tropp spiller sin første kamp mot Danmak klokken 14:30. Kampen kan du se på ehftv.com