Gjensidige Cup

Tord Knutsen og LM02 Scandinavian Open SOC
Tord Knutsen og de norske U-gutta var et nummer for små i dagens match.

Tap i første SOC-kamp for Norges U-gutter

U-gutta, LM02, tapte 34-27 for Færøyene i sin første av tre kamper i Scandinavian Open fredag ettermiddag.

De norske U-gutta er samlet i Sverige for Scandinavian Open (SOC) i disse dager, hvor de møter Færøyene, Danmark og Sverige. Etter SOC bærer det omtrent direkte videre til EM i Kroatia.

Det var Færøyene som stod på motsatt banehalvdel i fredagens kamp. Norge startet godt. Færøyene startet også godt. Etter halvspilt førsteomang var stillingen 7-7.

- Vi var gode de første 16 minuttene av kampen, kommenterte landslagstrener Johnny Jensen til handball.no etter spilleslutt. Deretter ble vi for passive, og tapte alt for mange dueller.

Mot slutten av den andre omgangen var Færøyene definitivt i førersetet. Til pause var stillingen 16-13, favør Færøyene.

Tross god og viktig hvile startet de norske guttene bakpå også i den andre omgangen. Færøyene fikk score fem på rappen, og plutselig var Norge syv mål bak. De norske gutta tok for dårlige sjanser i angrepsspillet, og ble straffet med kontringer.

Selv om Norge aldri var noen direkte trussel for seier, holdt de hele veien ut, og fikk blant annet tre mål i løpet av de siste 1,5 minuttene. Gode takter så vi absolutt, eller som treneren selv uttrykte det:
- I perioder spiller vi absolutt bra.

U-landslaget møter Danmark i morgen, lørdag, klokken 16.30. Kampen kan du se på Solid Sport (mot betaling).