Annonse:
Billettsalg til Elverum - Barca i Håkons Hall
Annonse:
Billettsalg til Elverum - Barca i Håkons Hall

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20210714-Henny-Ella-Reistad-LKS-(1).jpg

Henny: - Vi må tåle favorittstempelet

Henny Reistad er vant til favorittstempel nå. Du blir gjerne det når du har vunnet fire titler på et halvår.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag morgen norsk tid, nærmere bestemt kl 09.15, spiller Håndballjentene sin første kamp under sommerlekene i Japan. Den gamle «OL-spesialisten» Sør-Korea er motstander.

Det er Henny Reistads første OL. Det er også hennes første opphold i Japan, siden hun mistet VM i 2019. Den gang havnet Norge utenfor medaljene, før laget slo knallhardt tilbake og tok gullet under EM i 2020 i desember. En rar, koronapreget sesong ble for Reistad og Vipers sin del toppet med gull i både REMA 1000-ligaen, NM og Champions League i mai – med 22-åringen selv i kanonform.

Fire titler på litt over et halvt år – er det rart de fleste peker på Reistad og hennes lagvenninner når de prater om de fremste kandidatene til OL-gull?

- Ja, favorittstempel får vi bare tåle, sier Reistad før det braker løs i Tokyo.

- Men å forvente gull kan vi ikke gjøre. Vi er ett av de beste lagene, og skal gjøre alt vi kan for å vinne – og vi skal gå for det. Men det er mange andre lag om beinet, så det blir ikke lett. Uansett blir det utrolig spennende med OL, sier Reistad.

I innledningen møter Håndballjentene to europeiske lag (Montenegro og Nederland), to asiatiske (Sør-Korea og Japan) og ett afrikansk (Angola). De fire beste av de seks i gruppa går videre til kvartfinalen.

- Det er veldig stor variasjon i motstandere. Men vi må forberede oss godt til alle lag, og har jobbet med det de siste ukene. Så blir det selvsagt en tøff kamp mot Montenegro, som vi møtte i OL-kvaliken (tap 23-28). Forhåpentlig skal vi lære av det, og spille en bedre kamp i OL, sier Reistad.

Foran neste sesong skifter hun klubb, fra Vipers til danske Team Esbjerg.

- Jeg ønsker å prøve noe nytt både i form av land, kultur, trener og medspillere. Jeg tror det kan bedre utviklingen min. Så er det selvfølgelig kjedelig å forlate et lag jeg trives veldig godt i, men jeg tror jeg vil trives godt i Esbjerg også, og jeg gleder meg. Og det er selvsagt ekstra hyggelig at det er flere norske spillere der, sier Reistad.

- Til slutt, Henny: Siden du skal til Japan for første gang spør vi deg - hva er din favoritt-sushibit?

- Sushi er ikke helt favoritten, men jeg liker best makiruller. Kanskje med fritert scampi, men den kan jo være rødlista, så det må man tenke på.

**Den uoffisielle testkampen mot Ungarn 22. juli endte med seier 32-22 til Håndballjentene.

Norges OL-kamper (norske tider):

Søndag 25. juli: Sør-Korea-Norge kl. 09.15
Tirsdag 27. juli: Angola-Norge kl. 12.30
Torsdag 29. juli: Montenegro-Norge kl. 09.15
Lørdag 31. juli: Norge-Nederland kl. 14.30
Mandag 2. august: Norge-Japan kl. 14.30

Kampene sendes på TVNorge og Discovery+.

Les mer om Håndballjentene og OL i Tokyo.