Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lio, Kåre Geir - korona.jpg

Ber om vaksine til Norges OL-utøvere

Norges Håndballforbund ber om at alle utøvere som tas ut til å representere Norge i OL, får vaksine.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håndballpresident Kåre Geir Lio uttrykker dermed støtte til de som har understreket at de norske OL-utøverne bør være vaksinert mot koronaviruset før den olympiske ilden tennes i Tokyo 23. juli.

Idrettspresident Berit Kjøll er blant dem som har påpekt at en slik vaksinering vil være på sin plass. Hun ønsker at de norske idrettsprofilene skal være fullvaksinert i løpet av juni.

- Vi i Norges Håndballforbund er helt på linje med idrettspresidenten her, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

- I OL er det slik at det stiller utøvere fra alle verdens land. Flere av disse skal våre to landslag spille mot, akkurat som andre norske utøvere skal kjempe mot konkurrenter innenfor sine idretter. Vi har et ansvar for flere enn oss selv når vi sender personell til Tokyo, påpeker Lio.

- De rundt 200 som representerer Norge i Tokyo, skal være trygge på at de ikke pådrar seg en sykdom som kan gi unødvendig risiko for dem selv eller for andre. Vi og vår OL-delegasjon skal opptre på en måte som er Norge verdig, og dette handler ikke om å snike i køen eller om forfordeling blant personer som ennå ikke er vaksinerte. Det vil være uansvarlig å sende en uvaksinert tropp til Tokyo, med den usikkerheten som da skapes for våre utøvere, men også for alle de vi skal møte i OL - enten de er utøvere eller arrangører, sier Lio.

- Norge som idrettsnasjon må vise ansvarlighet, og gjøre det vi kan for at OL blir koronafritt, sier håndballpresidenten.