Annonse:
20211106 Gjensidige Cup billetter
Annonse:
20211106 Gjensidige Cup billetter

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Slik blir OL-gruppene for våre to landslag

Håndballjentene og Håndballgutta fikk skjærtorsdag vite hvilke land de møter i gruppespillet i OL.

De innledende gruppene til Sommer-OL i Tokyo ble trukket i Sveits torsdag formiddag.

Menn:

Gruppe A: Norge, Frankrike, Tyskland, Brasil, Spania, Argentina.

Gruppe B: Danmark, Sverige, Portugal, Japan, Egypt, Bahrain.

Kvinner:

Gruppe A: Nederland, Montenegro, Norge, Japan, Sør-Korea, Angola.

Gruppe B: Spania, Utøvere fra den russiske olympiske komité, Ungarn, Sverige, Frankrike, Brasil.

- Revansjelyst

Første håndballkamp i OL i Tokyo blåses i gang i Yoyogi National Stadium 24. juli. Deretter er det kamper hver eneste dag gjennom lekene. Fra hver gruppe går fire av seks lag videre til kvartfinaler. Finalene spilles 7.-8. august.

Håndballguttas landslagssjef Christian Berge gleder seg stort til sommerens høydepunkt:

- Det er gode muligheter her, sier Berge.

- Vi må komme oss til kvartfinale - det er målet innledningsvis. Så får vi se hvilket lag fra gruppe B vi i tilfelle møter der. I pulja blir det mange interessante oppgjør, og vi har noe å revansjere både mot Frankrike og mot Spania etter det som skjedde i VM. Så jeg kjenner både på revansjelyst og optimisme inn mot OL, sier han videre.

Både Håndballgutta og Håndballjentene setter seg på flyet til Tokyo 12. juli, hvor de skal ligge i precamp i Fukuoka frem til lekene starter. 

- En super trekning - slik jeg pleier å si at det alltid er. For vi får ikke styrt utfallet uansett, sier landslagssjef for Håndballjentene, Thorir Hergeirsson.

- Jeg har en fornemmelse av at det blir et sterkt OL. Det er mange gode lag i begge grupper, og vi fikk for snaue 14 dager siden bank av Montenegro. Så motstanden blir tøff. Lag som Japan og Angola er blitt mye bedre de siste åra, og Sør-Korea hever seg alltid inn mot OL. Det er ingen kasteballer her. Det blir tøffe kamper, og det gjelder å komme seg til kvartfinale, sier Hergeirsson, og legger til:

- Uansett hvem du trekker og møter, så er det sånn at dersom du skal realisere de mål og drømmer du har om å slåss i toppen, så må du vinne de fleste kampene. Da tåler du ikke mange feilskjær. Vi husker jo OL i London i 2012 godt. Vi klarte så vidt å gå videre til kvartfinalene, ved å bli nummer fire i pulja. Det gikk jo godt til slutt den gangen, sier Hergeirsson, som den gang ledet Håndballjentene til OL-gull i sitt første forsøk i rollen som landslagssjef.