Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lio godt fornøyd med EHF-kongressen

Håndballpresident Kåre Geir Lio fastslår at Norge har vært med på å sette retning for EHFs videre arbeid.

Lio deltok på EHF-kongressen via Teams. Derfra gledet han seg over at Forbundsstyrets visepresident Bente Aksnes ble valgt inn i EHF-styret, og han kunne også konstatere at de tre andre forslagene framsatt av Norges Håndballforbund fikk en god mottakelse blant kongressdelegatene.

Blant annet vedtok kongressen at dommere som deltar i mesterskap skal være av høyest mulig nivå, uavhengig av kjønn, og at det skal være et mål i et hvert mesterskap at begge kjønn er representert blant kamplederne.

- Vi ønsker at begge kjønn skal behandles så likt som overhodet som mulig. Det har vi nå fått knesatt som prinsipp for dommerutvelgelsen. Vi har altså satt retningen for hvordan EHF skal jobbe på det feltet, fastslår håndballpresident Lio.

Det ble også vedtatt at EHF skal jobbe videre for å se på nye regler for beachspillernes bekledning.

- Man er enig om å jobbe videre med den saken inn mot IHF (Det internasjonale håndballforbundet). IHF har signalisert de vil være med, og jobbe for å finne gode løsninger for bekledning. På dette feltet er det utvikling den rette veien i flere idretter nå. Vi må akseptere at ikke alle har samme syn på dette som vi har i Norge. Jeg opplever like fullt en stadig økende forståelse, stadig økende oppslutning og ikke minst stadig økende iver blant flere andre nasjoner, som ønsker å utvikle seg på likestillingsfeltet, sier Lio.

Det siste norske forslaget handlet om å få knesatt at deltakelse i Champions League for kvinneklubber og herreklubber skal honoreres likt økonomisk. Forslaget ble nedstemt, men Lio ser likevel utvikling:

- En tredjedel av delegatene stemte med oss, og det er et veldig sterkt signal. Det forteller meg at mange ser at noe må gjøres, så her kommer vi til å jobbe videre. For eksempel tok det tre IHF-kongresser før vi fikk vedtatt at det skal være minimum to kvinner i alle styrer og komiteer med fem eller flere medlemmer. Langsiktighet er viktig i slike saker, sier Lio.

Under kongressen ble også Norge kåret til «Top nation» i 2020, etter bronse i EM for menn i januar og gull under EM for kvinner i desember.

Og helt på tampen av kongressen ble Ole Jørstad, mangeårig styremedlem og beachhåndball-ansvarlig i EHF, takket av for sin solide innsats for internasjonal håndball:

Jørstad ble tildelt æresmedlemskap i Det europeiske håndballforbundet.

- Ole har gjort en veldig viktig jobb i en mannsalder. Han har vært en markant ambassadør for norsk håndball, både da han satt i vårt Forbundsstyre og nå de siste par årene. Han fortjener så definitivt den hederen han mottok under kongressen, sier Kåre Geir Lio.