Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Svein André Svendsen/NHF

Bente Aksnes valgt inn i EHF-styret

Visepresident i Norges Håndballforbund, Bente Aksnes, skal sitte i EHF-styret de fire neste årene.

Det ble klart under Det europeiske håndballforbundet (EHF) sin kongress, som startet fredag og ble avsluttet lørdag.

Aksnes, som er 1. visepresident i Norges Håndballforbund (NHF), sier dette etter valget:

- Jeg er selvfølgelig veldig glad. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med resten av styret, og ikke minst organisasjonen: Hvordan alt spiller sammen, og hvordan vi skal arbeide sammen. Jeg er også veldig takknemlig for støtten fra NHF inn mot valget, og for støtten jeg har fått fra andre nasjoner på veien mot kongressen, sier Aksnes.

- Så jeg er glad, spent og veldig takknemlig - og ser virkelig fram til å jobbe med og for europeisk håndball videre. Det jobbes bra i EHF, og Norge har hatt dyktige folk i styret før. Både Tor Lian og Ole Jørstad har representert Norge godt, sier Aksnes, som har sin klubbtilhørighet i Gui Sportsklubb.

Hun har sine tanker om hvordan håndballen skal nå sitt mål om å bli den største innendørsidretten i Europa:

- Vi må utjevne forskjeller. Det gjelder mellom kjønn og forbund, knyttet til både økonomiske forhold og aktivitet generelt. Vi må treffe riktige knapper. Arbeidet på dette feltet er godt i gang, like fullt er dette med likestilling et tema jeg er opptatt av - «håndball for alle», som vi er opptatt av her hjemme. Og så må EHF fortsette sitt arbeid med å være et utadvendt forbund, der håper jeg å kunne bidra. Til syvende og sist handler det om å legge forholdene best mulig til rette for sluttbrukerne – altså forbund, klubber og spillere, over hele Europa, sier hun videre.

- Bente har i en årrekke jobbet veldig godt og veldig samvittighetsfullt både i det norske Forbundsstyret og i HFE (Handball Forum of Europe), noe som har gjort at hun er et veldig ønsket medlem av EHFs styre. Det er vi stolte over i norsk håndball, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

Michael Wiederer (Østerrike) ble gjenvalgt som EHF-president under kongressen. Predrag Boskovic (Montenegro) og Henrik La Cour (Danmark) er visepresidenter. De øvrige styremedlemmene kommende periode er Bozidar Djurkovic (Serbia), Pedro Sequeira (Portugal), Gabriella Horvath (Ungarn), Fransisco V. Blazquez Garcia (Spania), Franjo Bobinac (Slovenia), Stefan Lövgren (Sverige) og Bente Aksnes (Norge).