Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Kenneth McDowell

Sola bruker kamppausen til alternativ trening

Fremdeles er det kamppause i topphåndballen. Sola HK tenker alternativt for å holde motet oppe.

Fredag 19. februar kunngjorde Regjeringen at kamppausen i topphåndballen forlenges. Det betyr at lagene i REMA 1000-ligaen og 1. divisjon igjen må smøre seg med tålmodighet. Et av lagene dette er aktuelt for er Sola, som kun har spilt én kamp i REMA 1000-ligaen etter nyttår. De bruker kamppausen til å trene alternativt.

– Etter den første nedstengningen tok vi en langhelg med fri før vi samlet oss igjen med nytt mot. Nå har vi en uke med en del alternative aktiviteter i stedet for å trene håndball, igjen for å holde motivasjonen oppe. Vi har trent siden 22. november og bare spilt én kamp, så det har blitt en veldig lang treningsperiode, sier Sola-trener Steffen Stegavik til handball.no.

Laget fra Stavanger har imponert så langt denne sesongen. Før jul tok de seg til sin første NM-finale for seniorer noensinne, og etter 11 spilte kamper ligger de på 3. plass i REMA 1000-ligaen. Til sammenligning endte de rett over nedrykksstreken på 10. plass i fjor. Når cupfinalen mot Vipers skal spilles er ikke bestemt, men det hjelper å ha noe å se frem til:

– Vi er heldige som har noe å se frem imot den dagen vi igjen kan spille kamper. Vi har en cupfinale å spille, og vi kjemper om en medalje og om å spille sluttspill, så innsatsen er på topp. 

Steffen forteller at han var forberedt på en annerledes sesong, og synes det etter forholdene har gått bra. Han legger vekt på at spillerne har håndtert situasjonen på en god måte og at de er heldige som har unngått smittetilfeller i laget. 

– Den største utfordringen i starten av 2021 var å hele tiden gjøre om på treningsplanene. Dette har vi fått god trening på nå, så jeg håper det har bedret seg litt for hver gang. Når man får utsettelser på utsettelser, så er det viktig å finne ut hvordan man skal gå i gang med neste periode for å få med alle - for både trenere og spillere detter litt ned i starten når man får beskjedene. Da må vi tenke utenfor boksen. 

Treneren har flere gode tips til lag som av ulike grunner ikke får spille kamper:

– For spillere som har ambisjoner om å bli så gode som mulig, er denne tiden veldig positiv. Nå har man tid til å ha fullt fokus på fysisk og teknisk trening. Et annet tips, som ble brukt her på Sola, var at J18 spilte mot G17, så det er mulig å få til kamper i egen klubb på tvers av kjønnene. Jeg håper også at vi får til noen kamper for alle nivåer innen sesongen er over, for alle synes vel at kampene er gøyest.