Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB

- Vi må holde ut, og holde sammen

Håndballpresidenten er lei seg på vegne av alle som ikke får spille, men respekterer regjeringens beslutning.

Fredag presenterte regjeringen sine nye, nasjonale retningslinjer. Her ble det åpnet for kampavvikling blant barn og unge, mens topphåndballen må kaste vekk sine planer om å gjenoppta seriespillet kommende helg. Seniorlag fra 2.-6. divisjon må fortsatt trene utendørs.

- Vi har respekt for beslutningene, og vi stoler på helsemyndighetene. Vi har hele det siste året hatt tett dialog med de som fatter avgjørelsene, både politisk og administrativt. Gjennom våre møter og samtaler dytter vi, Norges Idrettsforbund og andre særforbund på beslutningstakerne – ja, vi dytter så mye på dem som vi bare klarer, sier håndballpresident Kåre Geir Lio, og fortsetter:

- Vi vil i vårt videre arbeid jobbe for at det skal bli større forutsigbarhet med tanke på frister, og vi vil arbeide for at klubbene i større grad skal kunne rette seg etter lokale/kommunale råd og regler, heller enn nasjonale. Samtidig er vår opplevelse at helsemyndighetene er svært dyktige i sitt fag. De har klart å holde smitten nede i Norge, sier Lio videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lio, Kåre Geir - korona.jpg

Håndballpresidenten vet at mange i dag ble skuffet over manglende gjenåpning:

- Vi er veldig lei oss på vegne av alle de i norsk håndball som ikke får drive med det artigste de vet. Men det er også slik at bekymring, skuffelse og irritasjon ikke løser noen ting. Vi må forholde oss til de pålegg og regler som er fastsatt av regjeringen i den alvorlige situasjonen vi befinner oss i, sier Lio.

- Vi kommer til å fortsette å argumentere for viktigheten av å gjenoppta aktiviteten, men når myndighetene kommer med sine retningslinjer, må vi akseptere disse, enten vi liker dem eller ikke. Da må vi finne de beste løsningene innenfor de rammer vi blir tildelt. Ledere og ansvarlige i de ulike ledd av håndballen må nå ta nye, gode grep, heie på hverandre og holde ut - og holde sammen. Også nå når det er vanskelig, sier Lio.

Norges Håndballforbund minner om smittevernstriangelet:

  1. Om du føler deg syk – hold deg hjemme – alltid.
  2. God hånd- og hostehygiene skal praktiseres på trening og kamp – alltid.
  3. Hold avstand og unngå nærkontakt utenfor trening og kampaktiviteten som foregår innenfor spillebanen – alltid.