Annonse:
Annonse Polar
Annonse:
Annonse Polar

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Letter på tiltakene fra mandag

Retningslinjene for toppklubbene i de kommuner som var berørt av mutasjonsviruset, lettes fra 1. februar.

Det var forrige helg det ble kjent at all håndballaktivitet i Nordre Follo og ni nabokommuner skulle opphøre fra lørdag 23. januar til og med søndag 31. januar, som en konsekvens av myndighetenes anbefalinger og krav om nedstenging. I tillegg har lag fra ytterligere 15 kommuner vært berørt som følge av at spillere ikke har kunnet bevege seg over kommunegrensene.

Nå er det klart at berørte toppklubber (REMA 1000-ligaen og 1. divisjon) i de 25 kommunene kan forberede seg på å gjenoppta trening fra og med mandag, med mindre kommunale retningslinjer tilsier noe annet. Det vil da også være adgang til å bevege seg på tvers av kommunegrensene, for de som trenger dette for å kunne delta på sitt lags treninger.

- Dette er et skritt i riktig retning. Nå vil vi avvente helgens informasjon fra regjeringen før vi kan si mer om hvordan trenings- og kamphverdagen blir fra og med neste uke, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.