Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Håndball_trening_blokk_640x360.jpg
Arkivfoto

Barn og unge kan gjenoppta trening

Organisert håndballtrening innendørs for barn og unge kan gjenopptas fra og med onsdag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen la i dag fram oppdaterte tiltak for bekjempelse av koronapandemien. De siste to ukene har håndballtreninger for bredden vært avholdt utendørs. Det tiltaket slippes det nå opp på for barn og unge, med virkning fra 20. januar:

«Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne. De kan også unntas fra anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten. For barn og unge kan ordinær treningsaktivitet internt i klubber, lag og foreninger derfor gjennomføres, men kamper, cuper, stevner mv. må fortsatt utsettes», heter det i regjeringens redegjørelse.

- Vi er veldig glade for gjenåpningen av aktiviteten for barn og unge. Det er en riktig og god avgjørelse, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

Han ber klubbene avklare de lokale regler i sin egen kommune for å finne ut om det er mulig å trene som normalt fra onsdag av.

- Dersom lokale retningslinjer tillater innendørstreninger fra 20. januar, kan alle spillere under 20 år finne fram inneskoene igjen. Samtidig håper vi de kommuner som fortsatt har stengte haller, kommer etter og følger de nasjonale anbefalingene. Regjeringen er tydelig på at barn og unge skal prioriteres der smittesituasjonen gjør det mulig, sier Langerud.

Les også:

Pressemeldingen fra regjeringen (18. januar) 

Norges Idrettsforbunds pressemelding (18. januar)