Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Landslagssjef Christian Berge.
Landslagssjef Christian Berge.
Foto: Espen Hartvig / NTB

– Jo flere forsøk vi får, jo nærmere kommer vi

Landslagssjefen tror godt forsvars- og kontringsspill blir nøkkelen til å slå Spania i kvartfinalen.

Håndballgutta leverte en feilfri hovedrunde. Da de i tillegg fikk hjelpen de trengte fra Frankrike, kunne de norske gutta juble for en plass i kvartfinalen. Der venter regjerende europamester Spania på motsatt banehalvdel.

– Nå er det kun opp til oss selv og det er deilig å ikke være avhengig av noen andre resultater. Nå må vi bare prestere, og det er det vi har kommet for; å spille disse kampene og få lov til å være med å kjempe i toppen. Vi møter regjerende europamestere som har et fantastisk bra lag, så det blir dritkult å spille den kampen, sa Harald Reinkind til TV 2 under den digitale pressekonferansen tirsdag ettermiddag. 

Norge har ikke slått Spania siden 1997. De har imidlertid vært nære: De to siste oppgjørene har spanjolene vunnet med ett fattig mål. Kanskje er det derfor Håndballgutta ikke legger noe særlig vekt på akkurat den statistikken. 

– Det er mange som tar opp den statistikken der, men den er egentlig ubrukelig. Den er ikke viktig i det hele tatt for det laget her. Jeg så på kampen som gikk i Bodø i fjor og vi er tett på. Vi bommer en del på ganske klare sjanser og det er litt feriemodus på kampen. Det er allikevel en fin erfaring å ha med seg inn mot denne kampen. Spania er veldig bra, det er ikke noe tvil om det, men det er vi og. Hvis vi gjør en virkelig god kamp, har vi mulighet til å være med, sa landslagssjef Christian Berge. 

Og kampplanen er klar, skal vi tro landslagssjefen. 

– Stort tempo. Helt klart. Vi skal løpe masse. Samtidig skal vi være nøye på hvilke situasjoner vi avslutter i. Vi må ikke spille på risiko, men vi ønsker å sette stor fart etter og se om vi klarer å teste de på den biten. 

Kvartfinalen spilles onsdag kl. 20.30. Da har Norge hatt to hviledager til å forberede seg, trene og restituere på, og Berge melder om god stemning i gruppa. 

En av spillerne som gleder seg til kamp er Norges toppscorer Sander Sagosen. Han mener styrkeforholdet mellom lagene er jevnt, og håper at Håndballgutta finner frem toppnivået til onsdagens kamp.  

– Jeg synes vi har toppnivået inne. Vi må rett og slett sette litt flere hundre prosent-sjanser i mål, som gjør at vi går fra å vinne kamper med to mål til å kunne vinne de med ti. 

Spania-Norge har avkast onsdag kl. 20.30. Kampen sendes på TV3/Viaplay.

Les mer om Håndballgutta

Les mer om VM på IHFs offisielle sider