Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTB

- Vi ser skarpere og skarpere ut

… og Sander Sagosen håper at Håndballgutta får flere VM-kamper enn søndagens til å vise det fram.

Norge har hatt en fin stigning i mesterskapet så langt. Seieren mot Algerie fredag kveld kom etter en bortimot prikkfri utførelse.

Søndag kl. 18.00 venter en tøffere oppgave når Island står på motsatt halvdel, men tendensen er klar:

- Vi ser skarpe ut, og har spilt oss bedre og bedre for hver kamp. Frankrike-kampen er den eneste hvor vi har hakket litt, pluss i andreomgangen mot Portugal, men da møtte vi to gode lag som satte oss litt mer på prøve enn de andre lagene har gjort. Formmessig ser vi skarpere og skarpere ut, og det håper jeg at vi får mer enn kamp på oss til å vise fram, svarte Sander Sagosen på et spørsmål fra TV 2s Harald Bredeli under det digitale pressetreffet lørdag.

For søndag avgjøres det om hvilke to av de tre topplagene Frankrike, Portugal og Norge som avanserer til kvartfinalen – og hvilken nasjon som må si takk for seg. Utgangspunktet er klart:

Dersom Norge slår Island, må Frankrike ta poeng fra Portugal for å sikre Håndballgutta avansement. Det hele kan også gå veien dersom Portugal slår Frankrike med mer enn syv mål. 

Det kan faktisk gå veien også med norsk tap mot Island, så lenge Frankrike slår Portugal, men slike eventualiteter prøver den norske leiren i Kairo å la ligge. Landslagssjef Christian Berge varsler at han ikke kommer til å følge med på Frankrike-Portugal i det hele tatt, fordi han uansett ikke får påvirket utfallet. Men han snakker gjerne om Norge-Island:

- Vi møter et sterkt lag. Vi må være oss selv. Vi gjør en god kamp mot Portugal, selv om vi faller i perioder. Så er vi gode igjen mot Algerie, og hvis vi tar et steg til nå, så begynner vi å bli riktig bra, svarer Berge på spørsmål fra NRKs Hanne Skjellum Mueller.

- Jeg synes laget begynner å ta mer og mer form, så det hadde vært moro om marginene ramlet vår vei.

Island-Norge har avkast søndag kl. 18.00, mens Portugal-Frankrike starter kl. 20.30. Begge oppgjørene sendes på TV3/Viaplay.

Les mer om Håndballgutta

Les mer om VM på IHFs offisielle sider