Alexander Blonz ble Norges toppscorer med syv mål i den andre kampen i hovedrunden.

Storseier i hovedrunden for Håndballgutta

I den andre kampen i hovedrunden holdt Norge høyt tempo hele kampen, og vant med det over Algerie.

I Norges startoppstilling var det gjort flere bytter etter forrige kamp mot Portugal. Blant annet var det Kristian Sæverås som skulle beskytte målet i kveldens kamp mot Algerie.

Det var Algerie som startet med kampens første mål, men Norge kom like bak. Etter seks minutter ledet de norske gutta med tre mål, og lot aldri ledelsen slippe lenger ned enn det. Etter ti minutter hadde i tillegg Sæverås en redningsprosent på over 40 prosent.

De rødkledde Håndballgutta prøvde flere formasjoner i angrep og forsvar. Forsvarsspillet var spesielt godt gjennom hele første omgang, og de satte nok av sjansene sine til at ledelsen vokste utover omgangen. Sander Sagosen kom inn mot slutten av omgangen, og fikk blant annet scoret sitt mål nummer 50 i VM så langt. Norge ledet 17-11 til pause.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sander Sagosen har passert 50 VM-mål. Foto: NTB

Femten minutter inn i andre hadde de norske gutta satt 11 mål i nettet, mot Algerie som satte sitt fjerde mål etter pause - på straffe. De norske gutta fortsatte å sette sjansene, og de tettet igjen i forsvaret bak.

Fire minutter før slutt ledet Norge med 14 mål. Algerie fikk minsket det med ett, og kampen endte 36-23.

Etter kampen sa landslagssjef Christian Berge dette til TV 3:

– Dette var som vi ønsket og vi gjorde det enkelt for oss selv. Dette så veldig fornuftig ut, sier Berge.

Selv med storseier mot Algerie er Norge avhengig av at kampen mellom Portugal og Frankrike på søndag går i Norges favør. Enten må Frankrike ta poeng - eller så må Portugal vinne med sju mål eller mer.