De norske jentene kan juble for nok en solid seier.

Nok en knallsterk seier til Norge

Seiersrekken fortsetter inn i hovedrunden. Håndballjentene slo Nederland 32-25.

Håndballjentene har fått en perfekt start på europamesterskapet. Med tre strake seiere og full pott i gruppespillet, tok de med seg fire viktige poeng og masse selvtillit inn i hovedrunden. Det kom godt med da Norge møtte den regjerende verdensmesteren Nederland torsdag kveld. Solid forsvarsspill og lynraske kontringer i første omgang la grunnlaget for en ny, norsk storseier.

Nederland hang godt med de første ti minuttene, men så takket Håndballjentene for seg og dro i fra. Selv om de oransjekledde skapte problemer i flere av Norges kontringer fra start, klarte de ikke å holde følge utover i omgangen. Anført av Kari Brattset Dale og Marit Malm Frafjord, stod Norge godt bakover og scoret flere enkle kontringsmål. Dermed kunne de gå til pause med en 16-10-ledelse.

Andre omgang ble noe mer knotete, uten at det gjorde noe. Norge fortsatte å øke ledelsen og midtveis i omgangen ledet de med ti mål på stillingen 27-17. Mot slutten av kampen rullerte Thorir Hergeirsson på laget og Nederland tok litt innpå, men det ble aldri spennende. Kampen endte 32-25, og Norge fikk sin revansje for det sure tapet i VM i fjor.

Nora Mørk ble kåret til Banens Beste og ble kampens toppscorer med 8 mål. I mål stod Katrine Lunde nok en god kamp og endte med en redningsprosent på 41.

I Norges gruppe vant Kroatia 25-20 over Romania tidligere torsdag kveld. Dermed er Romanias håp om semifinale ute.

Norge møter Kroatia lørdag 12. desember kl 18.15 og Ungarn tirsdag 15. desember kl 20.30. Kampene ser du på TV3 og Viaplay.

EM 2020, hovedrunden
Nederland – Norge 25-32 (10-16)
Sydbank Arena, Kolding

Toppscorer Norge: Nora Mørk 8.
Toppscorer Nederland: Angela Malestein 5.
Utvisninger: Nederland 5x2 min., Norge 2x2.

Se kamprapporten her

Slik spilles håndball-EM 2020
Les mer om Håndballjentene i EM 2020

Stine Skogrand spilte solid både i angrep og forsvar mot Nederland. Foto: Bildbyrån

Stine Bredal Oftedal i aksjon mot Nederland. Foto: NTB

Nora Mørk i skuddet mot Nederland. Hun endte på 8 mål totalt. Foto: Bildbyrån

Juryen i hallen kåret Nora Mørk til banens beste mot Nederland. Foto: Bildbyrån.

Kari Brattset Dale fant luker i Nederlands forsvar. Foto: Bildbyrån

Henny Reistad mot Nederland. Foto: Bildbyrån

Katrine Lunde spilte nok en bra kamp og kunne fortjent juble etter 32-25 mot Nederland. Foto: Bildbyrån