Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

EHF-EURO-2020-kvinner_logo_640x360px.jpg

Slik spilles Håndballjentenes EM

EHF EURO 2020 for kvinner spilles med 16 lag i fire grupper. Første kampdag er torsdag 3. desember.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens herrene har tatt i bruk en ny spillemodel med 24 deltakende lag i EM, spiller Håndballjentene det siste mesterskapet etter "gammel modell" med 16 deltakende nasjoner. 

Lagene er delt i fire grupper - hver på fire lag. I gruppespillet møtes alle, og laget som blir sist på tabellen etter gruppespillet, er ute av mesterskapet og må reise hjem. 

De øvrige lagene går videre til hovedrunden. De tar med seg poeng fra innledende gruppe, men resultatet fra laget som er ute av mesterskapet, blir strøket. Et lag som vinner alle sine kamper i gruppespillet, kan altså maks ta med seg fire poeng til hovedrunden.

I hovedrunden møtes de tre beste lagene fra hver av gruppene A og B (spilles i Herning) i gruppe I, mens gruppe C og D danner hovedgruppe II som holder til i Kolding.

Hovedrundekampene spilles 10. - 15. desember, og de to beste lagene i hver gruppe går til semifinale der nummer en møter nummer to i motsatt gruppe. I tillegg spiller lagene som blir nummer tre i hver hovedrunde om 5./6. plassen.

Semifinalene spilles fredag 18. desember, mens finaler og kampen om 5./6. plassen spilles søndag 20. desember. Finalespillet foregår i Herning.

Spilleplan for mesterskapet

Den offisielle hjemmesiden for EHF EURO 2020 Kvinner