Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20201203-Nora-Mørk-Thorir-Hergeirsson-LKS-EM-2020-NOR-POL-Foto-Petter-arvidson-Bildbyrån.jpg
Nora Mørk i EMs åpningskamp

Bli en like god skytter som Nora Mørk!

Det er ingen tvil om at Nora Mørk har både god fysikk og god skuddteknikk. Det ligger mye trening bak.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så har hun da også brukt utallige timer på å terpe på ulike typer skudd, altså mengdetrening. Her ser du at hun terper på skudd på en av treningene i Danmark under oppkjøringen til EM.

  1. Start med fysikken

Fysikken er selve grunnlaget for å utvikle gode tekniske ferdigheter.

For å skyte bra, trenger du blant annet styrke og evne til kraftutvikling i armen, du trenger å være sterk og ha god kontroll i mage og rygg, du trenger å ha tilstrekkelig bevegelighet og det er en stor fordel å være sterk i både håndleddet og fingrene. I tillegg vil beinstyrke, spenst og hurtighet være viktig for det du må gjøre før selve skuddet i en kampsituasjon.

  1. Bruk ulike kastteknikker

Når det jobbes med skuddteknikker er det viktig at unge spillere lærer ulike måter å kaste og skyte på, og ikke minst at man tidlig jobber med forskjellige tilløp og forflytninger med og uten ball i forkant av skuddet. Det å kunne skyte med ulike rytmer og med ulikt antall skritt i forkant, er en vesentlig del av det tekniske repertoaret som behøves for å bli en god skytter.

Teknikk er individuelt, og det er viktig at den enkelte spiller etter hvert utvikler sitt eget skuddregister og finner en stil som passer til sine forutsetninger. Likevel finnes det noen grunnleggende prinsipper og innlæringsmetoder som bør være sentrale for alle. En bred innlæring i bunnen gjør det også lettere for spilleren å utvikle sitt personlige repertoar senere.

  1. Sjekk ut tips og øvelser

Skuddskolen vår finner du tips og øvelser og hvordan du kan utvikle fysikken og de grunnleggende skuddteknikkene.

Lykke til med skytingen!