Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20201205_LKS_Camilla-Herrem_GER-NOR_Foto-Peter-Arvidson-Bildbyrån_640x360web.jpg
PRIKKFRI: Camilla Herrem.
Foto: Peter Arvidson/Bildbyrån

100 prosent uttelling for unike Camilla

Camilla Herrem har 100 prosent uttelling på sine 12 første avslutningsforsøk i EHF EURO 2020.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson og venstrekant Camilla Herrem møtte norske journalister til digitalt mediemøte søndag morgen. Kvelden i forveien ble Tyskland slått hele 42-23 i en oppvisning av en håndballkamp, og stemningen dagen derpå var naturligvis preget av harmoni, smil og positive spørsmål.

På lista over mesterskapets fremste målscorere de tre første kampdagene, ligger Camilla på tredjeplass. Effektivitetslista topper hun imidlertid: Alle 12 avslutningsforsøkene hennes mot Polen og Tyskland har gitt scoring.

NTB-veteranen Espen Hartvig ville vite om Thorir Hergeirsson er overrasket over at Camilla Herrem presterer som hun gjør år etter år.

- Nei, jeg er ikke overrasket over det, svarte Håndballjentenes landslagssjef.

- For jeg kjenner godt til Camilla både som type og hvordan hun trener og hvordan hun jobber. Hun har ekstremferdigheter som kantspiller. Det virker som om hun blir raskere for hvert år, noe som er ganske interessant. Hun har et løpssteg som er helt unikt, og en fornemmelse for når hun skal starte. Camilla trener veldig godt. Hun har i perioder kompensert med å trene med herrelag, og skyte på herremålvakter. Det viser at det i alle fall for noen spillere går an å være i klubber som ikke spiller i Champions League, men jeg tror nok kjernen i et mannskap som har høye mål i et mesterskap, bør komme fra klubber som spiller mot de beste gjennom sesongen, sier Hergeirsson.

Da det ble Camilla Herrems tur til å prate med pressen, ville Aftenpostens rutinerte håndballreporter Mette Bugge følge opp informasjonen rundt det å trene med herremålvakter:

- Jeg har ikke gjort det noe spesielt i år, på grunn av slik som det har vært. Men jeg har gjort det i forkant av mesterskapene de andre årene. Det har litt med å gjøre at herremålvaktene er roligere i mål, og jeg får derfor en litt annen måte å skyte på. Det har hjulpet meg ekstremt mye. Derfor har jeg vært med Nærbø og Viking litt og skutt på de. Så handler det også litt om farten, for man må løpe alt man klarer for å ta de igjen – eller for å løpe bra. Så det har hjulpet meg veldig mye, svarte Herrem.

OBS! På lista over de fremste målscorerne innledningsvis etter tre av seks innledende kampdager, finner vi én annen spiller med 100 prosent uttelling. Hun har også norsk pass: Henny Reistad.

Norges tredje kamp i EHF EURO 2020 spilles mandag kl. 20.30. Motstander er Romania. Oppgjøret ser du på TV3 eller Viaplay.