Nora Mørk ble Norges toppscorer med hele 12 mål i kampen mot Tyskland

Norge scoret over 40 mål mot Tyskland

Håndballjentene sikret seg en sterk 42-23 seier mot Tyskland i kveldens kamp i europamesterskapet.

Både Thorir Hergeirsson og de norske spillerne sa før kampen at de må være på sitt ypperste for å kunne hamle opp med Tyskland. Og de starten kampen helt ypperlig.

Camilla Herrem hadde stor fart i beina og scoret sju mål. Foto: Bildbyrån

Fra start satte Norge en fart og et tempo som Tyskland ikke klarte å henge med på. De norske håndballjentene holdt farten gjennom hele omgangen, og da fløyten blåste for pause ledet de 22-14 over Tyskland.

I andre omgang kom Rikke Granlund inn i målet og fikk en god start i denne kampen også. Ti minutter inn i andre omgang ledet Norge med 14 mål, og hadde kun sluppet inn to mål.

Med femten minutter igjen av kampen byttet Hergeirsson spillere på flere posisjoner og prøvde nye formasjoner både i forsvar og angrep. 14-måls ledelsen ble ikke bare stående, men de norske håndballjentene slapp aldri ned tempoet og økte ledelsen. Det var under tre minutter igjen da Veronica Kristiansen satt mål nummer 40 på sjumeterskast for Norge. Kampen endte 23-42 og en solid seier på 19 mål for de norske jentene.

Thorir Hergeirsson hadde dette å si til TV 3 etter kampen:

–Jeg er veldig fornøyd med denne gjengen og gjennomføringen av kampen, men vi må holde bena på bakken for det er et langt mesterskap. Vi fikk lov til å spille det hurtige spillet i vårt angrep, og da er det bare å takke og bukke, sa han.

–Vi fikk knekt koden ganske fort, og det gjør at resultatet ble sterkere enn det ville vært hvis vi hadde slitt mer i starten, sa hun til TV 3 etter kampen.

Norge ligger nå øverst på tabellen i gruppe D med en målforskjell på +32 mål, et godt utgangspunkt for neste kamp i gruppen som spilles mandag 7. desember klokken 20:30 mot Romania. I Norges gruppe tidligere i dag var det Romania som til slutt vant mot Polen, etter en skikkelig opphenting i andre omgang.

Tyskland – Norge 23-42 (14-22)