Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal scoret seks mål for Norge.
Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal scoret seks mål for Norge.
Foto: NTB

Perfekt oppkjøring for Norge

Håndballjentene tok sin 13. strake seier over Danmark da hjemmelaget ble slått 29-26 i siste oppkjøringskamp før EM.

Torsdag var det klart for Norges siste oppkjøringskamp før EM braker løs om én uke. Håndballjentene møtte Danmark til nok en duell, og etter en knepen seier kunne de norske jentene glede seg over en feilfri oppkjøring. 

Som i onsdagens kamp kom Norge best i gang i Velje Spektrum. Lynvingen Camilla Herrem startet kampen som hun avsluttet i den første kampen, og sikret norsk ledelse fra start etter to fine kontringsmål. Danskene var på sin side klare for revansje, og utlignet til 5-5 på straffekast etter knappe ni spilte minutter. For Norge måtte Veronica Kristiansen, som endelig var tilbake på banen for Håndballjentene, ta to minutters pause på benken. Det utnyttet danskene og gikk opp i ledelsen for første gang i kampen.

Også halvveis i omgangen var danskene tre mål foran, mye takket være godt ankomst- og angrepsspill. Norge slet til tider med å holde tett bakover, men de siste ti minuttene stod Emily Stang Sando frem i mål og gjorde flere viktige redninger for Norge. Dermed kunne de norske jentene ta tilbake ledelsen, og lagene gikk til pause på stillingen 17-14.

Norge åpnet andre omgang med en firemålsledelse, men Danmark var på hugget, og allerede etter ti minutter var lagene like langt. Med tolv minutter igjen på klokka tok danskene føringen for første gang i omgangen, men et svært godt innhopp av debutant Rikke Granlund i det norske målet satte en stopper for den danske festen, og igjen tok Norge over ledelsen. Den beholdt de kampen ut og vant til slutt med tre mål.

Nora Mørk scoret fem av fem ganger fra straffemerket, og Camilla Herrem ble Norges toppscorer med syv scoringer. Også landslagskaptein Stine Bredal Oftedal viste gode takter; hun stod for seks scoringer og var nest sist på minst like mange. 

Neste kamp for Håndballjentene er åpningskampen i EM mot Polen 3. desember. Avkast for den kampen er kl. 20.30, og oppgjøret ser du på TV3 og Viaplay.

---

KAMPFAKTA 

Landskamp, kvinner
Danmark - Norge

26-29 (14-17)

Spektrum Vejle, Danmark

Norges spillere: Emily Stang Sando, Rikke Granlund, Henny Ella Reistad, Emilie Hegh Arntzen 1, Veronica Kristiansen 1, Marit Malm Frafjord, Heidi Løke 2, Stine Skogrand, Silje Waade, Nora Mørk 6, Stine Bredal Oftedal 6, Malin Aune Larsen 3, Kari Brattset Dale 3, Ingvild Bakkerud, Camilla Herrem 7, Marta Tomac.

Toppscorer Danmark: Kathrine Heindahl og Kristina Jørgensen med 4 mål.

Utvisninger: Danmark 1x2 minutter, Norge 3x2 minutter

Bilder fra kampen. Foto: NTB

20201126_DEN-NOR_Camilla-Herrem_Foto-NTB_640x360px.jpg

Camilla Herrem ble norsk toppscorer for andre dag på rad.

20201126_DEN-NOR_Thorir-Hergeirsson-fornøyd_Foto-NTB_640x360px.jpg

Landslagssjef Thorir Hergeirsson kunne koste på seg et stort smil etter seier i  begge oppkjøringskampene til EM.

20201126_DEN-NOR_Kari-B.Dale_Foto-NTB_640x360px.jpg

Kari Brattset Dale noterte seg for tre scoringer og jobbet godt i forsvar.

20201126_DEN-NOR_Emily-S.Sando_Foto-NTB_640x360px.jpg

Emily Stang Sando stengte buret i perioder av kampen.

20201126_DEN-NOR_Nora-Mørk_Foto-NTB_640x360px.jpg

Nora Mørk satte inn alle Norges sjumeterskast.