Camilla Herrem
Camilla Herrem var i fyr og flamme og ble Norges toppscorer med syv mål.

Håndballjentene viste EM-form mot Danmark

Danmark ga Norge kamp til døra, men de norske jentene vant og viste at de er klare for EM-start om åtte dager.

Kampen endte med 27-25-seier til Norge.

EM i Danmark nærmer seg med stormskritt, og det var i dag klart for nest siste kamp før åpningskampen mot Polen 3. desember. Norge sto med elleve strake seire mot Danmark siden EM i 2014, og jaktet onsdag på sin tolvte seier i tillegg til en god gjennomkjøring før det virkelig braker løs. Trener Thorir Hergeirsson savnet i dag Veronica Kristiansen, Marit Røsberg Jacobsen og Sanna Solberg av spillerne som er tatt ut til EM, men mesterskapet skal ikke være i fare for noen av dem.

Det ble en jevn åpning på dagens kamp i Spektrum Vejle. Anført av kantene Camilla Herrem og Malin Aune ledet Norge tidlig. Danmark hadde derimot ingen planer om å havne like langt bakpå som sist disse lagene møttes, og det sto 9-9 etter halvspilt omgang. Norge var nesten feilfrie offensivt, og med effektive kontringer var Norge gode de første drøye tjue minuttene. Mot slutten av omgangen slet Norge med å spille seg til gode angrep, og plutselig kom det flere personlige feil også. Dermed kunne Danmark gå til pause med en ledelse på to mål. Stillingen var 16-14.

Malin Aune startet andreomgang som hun startet den første, nemlig med å score. Dessverre for de norske håndballjentene hadde ikke Danmark tenkt til å gi fra seg ledelsen, og Norge slet med å hente inn forspranget fra førsteomgang. Thorir Hergeirsson valgte å ta timeout halvveis i omgangen da Norge fortsatt var to mål bak, og var klar på at Norge i større grad måtte ta kontringene og tørre å skyte bakfra i angrepene. Stillingen var på dette tidspunktet 21-19 i favør Danmark, i en målfattig omgang i forhold til den første.

Camilla Herrem hadde ikke tenkt til å gi seg uten en kamp, og bakover begynte Emily Stang Sando å virkelig plukke baller. Da det gjensto syv minutter sendte Emilie Hegh Arntzen Norge i ledelsen på stillingen 23-22. Henny Ella Reistad viste at hun er i form til EM, og tok ansvar mot slutten av kampen med flere viktige scoringer.

Neste kamp for Norge er allerede i morgen, og motstander er igjen Danmark. Avkast er 20.00, og kampen vises på TV 2 Sport 1 og Sumo.

Landskamp, kvinner
Danmark - Norge

25-27 (16-14)

Spektrum Vejle, Danmark

Norges spillere: Emily Stang Sando, Henny Ella Reistad 5, Emilie Hegh Arntzen 4, Marit Malm Frafjord, Heidi Løke 3, Stine Skogrand, Nora Mørk 1, Stine Bredal Oftedal 2, Malin Aune Larsen 4, Silje Solberg, Kari Brattset Dale 1, Camilla Herrem 7, Kristine Breistøl, Rikke Granlund, Silje Waade, Marta Tomac.

Toppscorer Danmark: Mia Bidstrup og Rikke Iversen med 4 mål

Utvisninger: Danmark 4x2 minutter, Norge 2x2 minutter

Heidi Løke
Heidi Løke noterte seg for tre scoringer fra sin strekposisjon i dagens kamp.

Rikke Granlund får debutantblomster
Rikke Granlund mottok debutantblomster etter kampen.

Thorir Hergeirsson og Tonje Larsen
Thorir Hergeirsson var godt fornøyd med hvordan de norske jentene avsluttet kampen.