Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klar for nye utfordringer i Molde
Klar for nye utfordringer i Molde
Foto: Jan Henrik Indbjør/Molde HK Elite

Tor Odvar Moen: Molde var et enkelt valg

Etter to år som trener i ungarske Siofok, vendte Tor Odvar Moen hjem - til rosenes by.

Han hadde en fin periode i Siofok i Ungarn, i en håndballklubb md både ressurser og ambisjoner.

-  Det var utfordrende og moro å få ulike kulturer til å bli ett lag, vi hadde elleve nasjonaliteter det første året, forteller han. Nå er det utfordringene i hans nye hjemby, Molde, som har fokus.  

- Jeg trivel veldig godt. Der er det kort vei til alt jeg skal, og omgivelsene er jo bare spektakulære. Så ja, jeg har det fint i Molde, utdyper han.

Håndballjentan

Molde er en by med stor håndballinteresse. Men tribunekulturen i Norge er nok ikke som i Ungarn der trøkket fra supporterne er intenst gjennom en helt kamp.

- Med maks 200 på tribunen forsvant billettene til den første kampen fort. Mange vil på kamp, og det er vi glade for, sier Moen.

Fire nye spillere er på plass i troppen. Deriblant Emilie Christensen som hadde sin første trening med laget 31. august og Melanie Bak som kom på plass for kort tid siden. De øvrige spillerne er med videre fra i fjor.

- Spillerstallen er komplett. Det er engasjerte jenter som har god backing av apparatet rundt laget Flere lovende juniorer er også på gang, så vi har en fin miks i troppen. Men jeg skulle selvsagt ønske å ha litt bedre tid før første kamp. Likevel tror jeg vi er godt rustet, så skal vi utvikle oss videre utover i sesongen, fastslår han.

Har ambisjoner

Så kan man jo tro at det er spesielt å møte gamleklubben Larvik i første seriekamp, men det er han ikke helt med på.

- Dette Larvik-laget er en helt ny versjon, og det er mange jenter der som jeg ikke kjenner. Men om kampen skulle vært spilt i Larvik Arena, ville jeg helt sikkert gått i feil garderobe, humrer han og legger fort til at han synes det er fint at Larvik er tilbake i toppen av norsk håndball.

At Vipers er storfavoritter er alle håndballinteresserte enige om. Moen mener de har alle muligheter til å gjøre en feilfri sesong i REMA 1000-ligaen.

- Så er vel Storhamar favoritt som nummer to, men både vi, Tertnes, Byåsen og kanskje Sola vil være der og slåss om de andre medaljene. Jeg tror det vil bli mange jevne kamper bak Vipers og spennende kamper om sølv og bronse, er hans spådom.

- Vi håper at en av medaljene skal komme til Molde – det vil i så fall være historisk ettersom laget står med en femteplass som sitt beste resultat. Vi skal i alle fall strekke oss og sikte høyere.

Se kampene på TV og stream

TV 2 sender også i år kamper fra REMA 1000-ligaen på TV 2 sport 2 og SUMO, mens direktesport.no streamer de øvrige kampene som lastes opp på handballtv.com neste virkedag.

Les om alle klubbene i REMA 1000-ligaen 2020-21