Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nå fjernes 48-timersregelen

Den såkalte 48-timersregelen, som påla spillere og utøvere pause ved bytte av treningsgruppe, er fjernet.  

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Endringen er gjort torsdag, etter dialog mellom blant annet Norges Håndballforbund, Norges Idrettsforbund, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Opprinnelig sto følgende i Norges Håndballforbunds koronaretningslinjer: «Når det byttes deltakere i gruppen skal det være minst to dager mellom treningene, f.eks. etter en helg».

Bestemmelsen har skapt stor usikkerhet i breddeidretten, blant annet som følge av at enkelte barn og unge følte seg tvunget til å velge mellom enkelte idretter.

- Vi har sett at dette vedtaket har gitt urimelige konsekvenser for flere av våre medlemmer, og for den del andre idrettsutøvere. Derfor er vi svært glade for at vi nå har fått bekreftet at bestemmelsen kan fjernes fra retningslinjene, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

I Helsedirektoratets overordnede smittevernveileder for idrett, som er oppdatert torsdag 13. august, heter det nå følgende:

«Barn og unge under 20 år kan drive med flere idrettsaktiviteter parallelt og således delta i flere grupper per uke; for eksempel fotball en dag, svømming en annen dag og langrenn en tredje dag. For å begrense antall nære kontakter og således redusere risiko for smitte, bør det vurderes å  begrense antall aktiviteter per utøver dersom det innebærer deltagelse i mange ulike grupper. Av samme årsak bør bytte mellom ulike grupper innenfor samme idrett også begrenses.»

- Vi oppfordrer fortsatt lag, klubber og medlemmer til å følge de viktigste tiltakene: Hold deg alltid hjemme hvis du føler deg syk, pass på håndhygienen, og unngå nærkontakt. Dagens bestemmelse gjør imidlertid at det ikke er noe brudd på retningslinjene dersom utøvere deltar på tvers av lag, grupper og idretter. Men vi anmoder selvsagt alle om å bruke sunn fornuft, sier Langerud.